F1: Ο Ράσελ στη θέση του Χάμιλτον για το Γκραν Πρι Μπαχρέιν

Πέτρος Σηφαλάκης
F1: Ο Ράσελ στη θέση του Χάμιλτον για το Γκραν Πρι Μπαχρέιν
Ο οδηγός της Williams θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί με το κορυφαίο αυτοκίνητο της φετινής χρονιάς της Formula 1 στο επόμενο Γκραν Πρι, αφού ο Λιούις Χάμιλτον βγήκε θετικός στον κορονοϊό

Οι φήμες που ήθελαν τον Τζορτζ Ράσελ στο γκαράζ της Mercedes αυτό το τριήμερο επιβεβαιώθηκαν επίσημα. Ο Λιούις Χάμιλτον νοσεί από κορονοϊό και δεν θα μπορέσει να τρέξει τουλάχιστον για το επερχόμενο Γκραν Πρι, οπότε η ομάδα των μαύρων βελών επέλεξε τον Ράσελ για αντικαταστάτη του. Ο Βρετανός θα πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο την ευκαιρία που του δίνεται. Θα οδηγήσει το κορυφαίο μονοθέσιο της φετινής χρονιάς και σίγουρα θα θέλει να δείξει τι μπορεί να κάνει, έστω και αν δεν θα έχει πολλές ώρες πίσω από το τιμόνι του για να μάθει ακριβώς τις συνήθειές του.

«Θα είναι εύκολο για τον Τζορτζ»

«Πρώτα θέλω να ευχαριστήσω τους πιστούς συνεργάτες μας στη Williams που για άλλη μια φορά βοηθούν με ανοικτό μυαλό και επιτρέπουν στον Τζορτζ να τρέξει μαζί μας αυτό το τριήμερο. Οι συζητήσεις με τη Williams ήταν θετικές και έπαιξαν ρόλο-κλειδί για την τελική μας απόφαση» είπε ο Τότο Βολφ με την ανακοίνωση ότι ο Ράσελ θα αντικαταστήσει τον Λιούις Χάμιλτον.

«Θα είναι εύκολο για τον Τζορτζ να οδηγήσει την W11, είναι έτοιμος να αγωνιστεί και τρέχει όλη τη χρονιά. Γνωρίζει τι πρέπει να κάνει για να διαχειριστεί τα ελαστικά του και πως συμπεριφέρονται τα οχήματα. Έχει δείξει εντυπωσιακές ικανότητες με τη Williams και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην πρόοδό τους. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα είναι πολύ ανταγωνιστικός πλάι στον Βαλτέρι.

Ο αγώνας αυτός είναι ένα μικρό ορόσημο για εμάς, θα δούμε έναν από τους τζούνιορ οδηγούς μας να δουλεύει για εμάς για πρώτη φορά. Θα πρέπει να κάνουμε καλή δουλειά, να εστιάσουμε στην απόδοση και να πετύχουμε τους περισσότερους δυνατούς βαθμούς με τον Τζορτζ και τον Βαλτέρι σαν ομάδα. Εννοείται ότι η σκέψη μας είναι στον Λιούις και θα τον υποστηρίξουμε όσο μπορούμε περισσότερο για να έχει μια ταχεία ανάρρωση σε αυτή την περίοδο του περιορισμού του» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!