Θετικός στον κορονοϊό ο Λιούις Χάμιλτον!

Πέτρος Σηφαλάκης
Θετικός στον κορονοϊό ο Λιούις Χάμιλτον!
Δεν θα τρέξει στον επόμενο αγώνα του Σακίρ ο Λιούις Χάμιλτον, καθώς διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό και θα μπει σε καραντίνα μέχρι να βγουν δύο αρνητικά τεστ.

Ο κορονοϊός συνεχίζει να... δουλεύει στα μηχανοκίνητα σπορ και μετά από αρκετά κρούσματα σε οδηγούς αλλά και στελέχη ομάδων, «χτύπησε» και τον Λιούις Χάμιλτον. Ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα χάσει τον αγώνα του επερχόμενου τριημέρου στο Σακίρ του Μπαχρέιν και θα μπει σε καραντίνα μέχρι τα τεστ του να βγουν αρνητικά.

«Έγιναν τρία τεστ στον Λιούις Χάμιλτον την προηγούμενη εβδομάδα και βγήκε αρνητικός, όλα όσα προβλέπονται για τη συμμετοχή ενός οδηγού σε αγώνα. Το πρωί της Δευτέρας όμως ξύπνησε με ήπια συμπτώματα. Πληροφορηθήκαμε ότι μια επαφή του πριν φτάσει στο Μπαχρέιν είχε βγει θετική στον κορονοϊό. Όλα του τα τεστ έβγαιναν αρνητικά. Τώρα έχει μπει σε καραντίνα σύμφωνα με όλα όσα προβλέπονται για τον Covid-19. Εκτός του ότι έχει ήπια συμπτώματα, είναι καλά και σε φόρμα, ο οργανισμός του δεν έχει αντιδράσει. Όλη η ομάδα του στέλνει τις καλύτερες ευχές της για ταχεία ανάρρωση» ήταν η επίσημη ανακοίνωση.

Ο Λιούις Χάμιλτον είναι ο τρίτος οδηγός που βγαίνει θετικός στον κορονοϊό μετά τον Σέρχιο Πέρεθ και τον Λανς Στρολ, τους δύο οδηγούς της Racing Point δηλαδή. Θα είναι η πρώτη φορά του Χάμιλτον που θα χάσει ένα Γκραν Πρι μετά την είσοδό του στη Formula 1 το 2007. Θα σπάσει το σερί των 265 συνεχόμενων εκκινήσεων σε αγώνα, δηλαδή, ένα μοναδικό στατιστικό που είχε ο Βρετανός. Τουλάχιστον «πρόλαβε» να εξασφαλίσει τον έβδομο τίτλο με το φετινό πρωτάθλημα! Τώρα για να επιστρέψει θα χρειαστεί κάποια αρνητικά τεστ. Προφανώς αυτά δεν θα έρθουν το ερχόμενο τριήμερο, το θέμα είναι όμως αν θα προλάβει τον επόμενο και τελευταίο αγώνα της σεζόν στο Άμπου Ντάμπι. Η Mercedes πάντως σχεδιάζει να φέρει έναν οδηγό για να οδηγήσει το μονοθέσιο στο Μπαχρέιν. Περισσότερα θα γνωρίζουμε όταν θα βγάλει επίσημη ανακοίνωση η ομάδα, όμως ακούγονται οι Στόφελ Φαντόρν, Εστεμπάν Γκουτιέρες και ο Τζορτζ Ράσελ της Williams.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!