Εξιτήριο την Τρίτη για τον Γκροζάν

Πέτρος Σηφαλάκης
Εξιτήριο την Τρίτη για τον Γκροζάν
Ακόμη η νοσηλεία του Ρομέν Γκροζάν δεν έχει τελειώσει και οι γιατροί υπολογίζουν ότι την Τρίτη, 1 Δεκέμβρη, ο πιλότος της Haas θα μπορέσει να φύγει από το νοσοκομείο.

Περπατώντας έφυγε ο Ρομέν Γκροζάν από το μονοθέσιό του, μετά το τρομακτικό συμβάν που έλαβε χώρα στο Μπαχρέιν. Ο πιλότος της Haas μπορεί να είχε τις αισθήσεις του και να χρειάστηκε μόνο λίγη βοήθεια για να μετακινηθεί, ωστόσο υπάρχουν τραύματα και για την ώρα βρίσκεται στο νοσοκομείο. Η κατάστασή του διαρκώς βελτιώνεται και οι υπεύθυνοι γιατροί υπολογίζουν ότι την Τρίτη, 1η Δεκέμβρη, θα μπορεί να φύγει, μόλις 2 μέρες μετά την εισαγωγή του. Οι ακτινογραφίες έδειξαν ότι δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό για τον Γκροζάν. Ωστόσο τα εγκαύματα στο δέρμα του θα χρειαστούν μια θεραπεία και αυτός είναι και ο λόγος που θα παραμείνει.

Η φόρμα με την τεράστια αντοχή στη φωτιά τον γλίτωσε από τα χειρότερα και το επίπεδο τραυματισμού του βρίσκεται πολύ χαμηλά. Μερικά χρόνια πριν ένα τέτοιο συμβάν ίσως είχε οδηγήσει ακόμη και σε απώλεια ζωής, οπότε έτσι καταλαβαίνουμε το τεράστιο υπόβαθρο της Formula 1 στο κομμάτι της ασφάλειας, στη σύγχρονη εποχή. Αν και θα πάρει εξιτήριο, στον επόμενο αγώνα που λαμβάνει χώρα ακριβώς μια εβδομάδα μετά, δεν θα τον δούμε. Η Haas επέλεξε να τον αντικαταστήσει με τον Πιέτρο Φιτιπάλντι προκειμένου να δώσει το χρόνο που χρειάζεται ο πιλότος της μέχρι να αναρρώσει πλήρως.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!