Οδηγός του ιατρικού αυτοκινήτου: «Το ατύχημα του Γκροζιάν κράτησε μία αιωνιότητα»

Gazzetta team
Οδηγός του ιατρικού αυτοκινήτου: «Το ατύχημα του Γκροζιάν κράτησε μία αιωνιότητα»
Ο οδηγός του ιατρικού αυτοκινήτου στο Μπαχρέιν, Αλαν βαν ντερ Μέρβε, δήλωσε ότι δεν έχει ξαναδεί o ίδιος κάτι ανάλογο όπως το δυστύχημα του Γκροζιάν στη Formula 1 και τόνισε ότι η λύτρωση ήρθε μόνον, όταν είδε τον Γάλλο να σκαρφαλώνει έξω από το φλεγόμενο αυτοκίνητο!

Ένα αυτοκίνητο που τυλίγεται στις φλόγες και κόβεται στα δύο. Και μετά η μεγάλη αναμονή και η αγωνία, αν θα υπάρξει κάποιο σημείο ζωής ανάμεσα στις φλόγες. Το δυστύχημα του Γκροζιάν στο Γκραν Πρι του Μπαχρέιν ξύπνησε μνήμες από τα παλιά στη Formula 1, που πολλοί πίστευαν ότι έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Ο οδηγός του ιατρικού αυτοκινήτου του αγώνα, Άλαν βαν ντερ Μέρβε, έζησε αυτή τη φρίκη από κοντά και την περιγράφει ως εξής: «Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο σε δώδεκα χρόνια. Ποτέ δεν έγινα μάρτυρας μίας τέτοιας πρόσκρουσης. Χρειαστήκαμε μία στιγμή για να κατανοήσουμε τι έχει συμβεί. Δεν μπορώ να πω αν ήταν ένα δευτερόλεπτο, όμως μου φάνηκε σαν μία αιωνιότητα».

Η λύτρωση ήρθε μετά από ένα διάστημα που το ένιωσε ο βαν ντερ Μέρβε ατέλειωτο. «Ήταν μία ανακούφιση όταν βγήκε έξω και ήταν εντάξει», δήλωσε ο 40χρονος οδηγός που έτρεξε αμέσως προς το φλεγόμενο όχημα μαζί με τον γιατρό της Formula 1, Ίαν Ρόμπερτς, όμως δεν γνώριζαν αρχικά τι να κάνουν. Αμέσως μετά ανέλαβαν τον Γκροζιάν, που είχε καταφέρει να σκαρφαλώσει χωρίς ξένη βοήθεια έξω από το μονοθέσιο της Haas.

Σύμφωνα με τον οδηγό του Medical Car, «αποδείχθηκε ότι όλα τα συστήματα που έχουμε εξελίξει, συνεργάζονται πολύ καλά μεταξύ τους, το Halo, οι μπαριέρες, οι ζώνες ασφαλείας. Τα πάντα λειτούργησαν όπως έπρεπε. Χωρίς αυτά θα ήταν εντελώς διαφορετική η εξέλιξη».

Μόλις επέστρεψε το ιατρικό αυτοκίνητο στα πιτ, έσπευσε να ευχαριστήσει τον οδηγό του ο διευθυντής της ομάδας της Haas, Γκίντερ Στάινερ, ενώ του ζήτησε να διαβιβάσει τις ευχαριστίες του και στον γιατρό.

Ο Γκροζιάν μεταφέρθηκε ακολούθως με ελικόπτερο σε κοντινό νοσοκομείο έχοντας αποκομίσει ελαφρά εγκαύματα στα χέρια και στους αστραγάλους και με την υποψία ενός σπασμένου πλευρού. Άγιο είχε!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!