Ο αλάνθαστος Χάμιλτον και ο απελπισμένος Μπότας

Gazzetta team
Ο αλάνθαστος Χάμιλτον και ο απελπισμένος Μπότας
Ο Λιούις Χάμιλτον δεν θέλησε να αποκαλύψει πώς κατάφερε να κατακτήσει την 98η pole position της καριέρας του, ενώ ο Μπότας δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί βρέθηκε δεύτερος αν και πίστευε, ότι είχε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια της Mercedes του.

Ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε στο Μπαχρέιν με εμφατικό τρόπο την 98η pole position της καριέρας του και έβαλε πλέον πλώρη να τις κάνει 100 με τη συμπλήρωση ήδη της εφετινής σεζόν. Ο Βρετανός επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 άφησε δεύτερο πίσω του τον ομόσταβλό του Βάλτερι Μπότας με διαφορά 0,289 δευτερολέπτων και τρίτο τον Μαξ Φερστάπεν με Red Bull και 0,414 δευτερόλεπτα πιο αργό χρόνο.

Περιθώρια βελτίωσης

Ο οδηγός της Mercedes είχε ήδη κατοχυρώσει την pole position από τον πρώτο καλό του γύρο στο Q3 των κατατακτήριων δοκιμών του Μπαχρέιν και βελτίωσε τον χρόνο του και στη δεύτερη προσπάθειά του, αν και την είχε ξεκινήσει μάλλον συγκρατημένα αφού στην αρχή του συγκεκριμένου γύρου ήταν λίγο πιο αργός. Ήταν μία συνειδητή του επιλογή για να διαχειριστεί αποδοτικότερα τα ελαστικά του για το υπόλοιπο του γύρου; «Δεν προδίδω φυσικά τα μυστικά μου», απάντησε ο Λιούις χαριτολογώντας στο σχετικό ερώτημα και συμπλήρωσε ότι «μπορώ όμως να σας πω, ότι δεν έκανα κανένα λάθος».

Στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι δεν στόχευσε τέλεια τις στροφές 1, 4 και 6 τονίζοντας πάντως τα εξής: «Μπορείς να βρεις πάντα κάτι, συνολικά όμως ήταν ένας καλός γύρος. Ήμουν την περισσότερη ώρα δυόμιση δέκατα του δευτερολέπτου γρηγορότερος και ήμουν πολύ ευχαριστημένος με αυτό».

Διαφορετικές ρυθμίσεις ο Μπότας

Διόλου ευχαριστημένος δεν ήταν πάντως ο Βάλτερι Μπότας. Όπως εξήγησε ο Φινλανδός, «είναι πρόβλημα, όταν έχεις μία καλή αίσθηση και πιστεύεις ότι εξάντλησες όλα τα περιθώρια του αυτοκινήτου, ωστόσο δεν αρκεί τελικά ο χρόνος σου». Ο Μπότας θα ξεκινήσει αύριο δεύτερος στο Μπαχρέιν και μάλιστα από την πλευρά της πίστας που μαζεύει περισσότερη σκόνη, άρα θα έχει μειονέκτημα απέναντι στον Χάμιλτον, αλλά και στον τρίτο Μαξ Φερστάπεν. Ωστόσο θεωρεί ότι δεν είναι χαμένος από χέρι και τονίζει τα εξής: «Εχω εντελώς διαφορετικές ρυθμίσεις από τον Λιούις. Θα δούμε αν θα κάνει αυτό τη διαφορά στον αγώνα. Μερικές φορές επιλέγουμε διαφορετικές ρυθμίσεις, άλλες φορές ίδιες». Σε κάθε περίπτωση, το Γκραν Πρι του Μπαχρέιν θα έχει ενδιαφέρον γιατί η έκβασή του εξαρτάται συχνά από ένα πόκερ με τα ελαστικά, έναν τομέα ωστόσο όπου ο Χάμιλτον θεωρείται εξαιρετικός.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!