Ο Χάμιλτον «βλέπει» πρωταθλητή τον Ράσελ

Πέτρος Σηφαλάκης
Ο Χάμιλτον «βλέπει» πρωταθλητή τον Ράσελ
Μετά από μια πολύ καλή χρονιά για τα δεδομένα της ομάδας που έτρεχε, ο Τζορτζ Ράσελ έχει πλέον... ψήφο εμπιστοσύνης από τον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια.

Οι Williams τα τελευταία χρόνια δεν είναι ποτέ ανταγωνιστικές και οι οδηγοί τους προσπαθούν, αλλά δεν μπορούν να πετύχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο Τζορτζ Ράσελ σε μια εντυπωσιακή σεζόν, κατάφερε να δείξει ότι με την κατάλληλη προσπάθεια μπορούν να φτάσουν σε ένα αξιοπρεπές σημείο. Μάλιστα θα τα είχε πάει αρκετά καλύτερα αν είχε καταφέρει να πάρει τον πρώτο του βαθμό στο Γκραν Πρι της Εμίλια Ρομάνια. Ήταν στο «τσακ» να το πετύχει, αλλά είχε σύγκρουση και τελικά η ευκαιρία πέταξε μέσα από τα χέρια του. Ο Λιούις Χάμιλτον του έστειλε ένα μήνυμα μετά από αυτό.

«Είναι το μέλλον της Formula 1»

«Κοιτώντας στα πρώτα χρόνια της Formula 1, όλοι έχουμε περάσει από τέτοιες καταστάσεις. Και εγώ. Ξέρουμε πως είναι να έχεις εμπειρίες σαν και αυτή. Ήθελα να του δείξω ότι όλα είναι καλά, να μην ρίξει πολύ τον εαυτό του. Αυτό είναι δεδομένο ότι θα το κάνει γιατί έτσι είμαστε... προγραμματισμένοι οι οδηγοί αγώνων, αλλά ήθελα να τον υποστηρίξω. Φέτος ήταν εξαιρετικός ο τρόπος που διαχειρίστηκε τις καταστάσεις και τι έκανε με το αυτοκίνητό του.

Μπήκε πολλές φορές στο Q2 των κατατακτήριων δοκιμών και συχνά έφερνε εξαιρετικά αποτελέσματα για τα δεδομένα της ομάδας. Είμαι εντυπωσιασμένος. Είναι πραγματικά το μέλλον. Υπάρχουν μερικοί οδηγοί που θα αποτελέσουν το μέλλον της Formula 1 και είναι σίγουρα ένας από αυτός, είμαι ενθουσιασμένος που θα δω την πρόοδό του. Δεν έχω καμία αμφιβολία, σίγουρα έχει την προοπτική για να γίνει ένας μελλοντικός πρωταθλητής» είπε ο Λιούις Χάμιλτον για τον ρούκι Τζορτζ Ράσελ της Williams. Μέχρι σήμερα στη σεζόν, ο Ράσελ έχει καταφέρει να μπει στο Q2 οκτώ φορές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!