Χάμιλτον: «Θέλω να επιδράσω θετικά και να βοηθήσω ανθρώπους»

Gazzetta team
Χάμιλτον: «Θέλω να επιδράσω θετικά και να βοηθήσω ανθρώπους»
Ο Λιούις Χάμιλτον παραδέχθηκε ότι εφέτος προβάλλει περισσότερο την ευαίσθητη πλευρά του χαρακτήρα του, υπογράμμισε ότι είναι ευγνώμων για κάθε καινούρια ημέρα που ζει και αποκάλυψε ότι μετά την αποχώρησή του θα προσπαθήσει να βοηθήσει ανθρώπους σε δύσκολες στιγμές τους.

Πώς σκέφτεται ο Λιούις Χάμιλτον το μέλλον του; Ο Βρετανός κλήθηκε να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα στο πλαίσιο συνέντευξης που έδωσε στον ιστότοπο Motorsport-total.com. Ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 ήταν άκρως αποκαλυπτικός και χειμαρρώδης, ενώ τόνισε τα εξής: «Νομίζω, ότι αρχίζω να βλέπω πράγματα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα κομμάτι του μέλλοντός μου. Οδηγώ σε αγώνες από τότε που ήμουν οκτώ ετών. Θα παραμείνω στο βάθος της καρδιάς μου για πάντα οδηγός αγώνων, ακόμη και όταν σταματήσω. Αυτή τη χρονιά προσπάθησα να δείξω περισσότερα πράγματα από την ευαίσθητη πλευρά μου. Ελπίζω να είναι o.k. αυτό και ελπίζω να κατανοήσει ο κόσμος ότι είμαι και εγώ ένας άνθρωπος».

O Λιούις με τη φυσιοθεραπεύτριά του, Άντζελα Κούλεν.

«Πριν μερικές ημέρες βγήκα έξω. Ήταν η μοναδική ημέρα που κατάφερα να βγω έξω. Ήταν μία υπέροχη ημέρα και πήγα με την Άντζελα (εννοεί τη φυσιοθεραπεύτρια και φίλη του, Άντζελα Κούλεν) στη θάλασσα. Η Άντζελα έκανε τα δικά της και εγώ είχα χρόνο να δω τον κόσμο για μία φορά από το νερό, από τη θάλασσα. Προσπαθώ να εμπεδώσω κάθε ημέρα, πόσο ευγνώμων είμαι για κάθε μία ημέρα που μου δίνεται. Αυτό είναι σημαντικό, επειδή στη ζωή σηκωνόμαστε κάθε ημέρα και βουτάμε στα προσωπικά μας θέματα. Ωστόσο είναι σημαντικό, να παίρνουμε ένα διάλειμμα για εμάς τους ίδιους και αυτό το πετυχαίνω μέσω του διαλογισμού. Συχνά βλέπουμε τα πράγματα ως αυτονόητα και δεν είμαστε πλέον ευγνώμονες, γι αυτά που μας δίνονται».

Πέρυσι το καλοκαίρι πήγε και μάζεψε τα σκουπίδια από παραλίες της Μυκόνου.

«Ο λόγος που αναφέρω αυτή την ημέρα στη θάλασσα, είναι επειδή αγαπώ αυτόν τον πλανήτη. Είναι τόσο πανέμορφος. Υπάρχει γύρω μας τόση ομορφιά και εγώ δεν θέλω να σπαταλάω εδώ τον χρόνο μου. Θέλω να βοηθήσω και να πετύχω κάτι θετικό, ακόμη και αν είναι ίσως να βοηθήσω ένα παιδί να ξεπεράσει μία δύσκολη φάση».

O Λιούις είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των φίλων της Formula 1.

«Πριν λίγες ημέρες συνάντησα έναν νεαρό, που είχε αυτή τη χρονιά πραγματική κατάθλιψη. Του έστειλα ένα μήνυμα και αυτό του έδωσε κουράγιο. Θέλω απλά να σιγουρευτώ, ότι επιδρώ κάπως θετικά, όσο βρίσκομαι εδώ. Οι αγώνες αυτοκινήτων είναι ωραίοι και καλοί, όμως υπάρχουν πολλά προβλήματα, πολλά που πρέπει να γίνουν. Θέλω να προσπαθήσω να βοηθήσω ανθρώπους, γιατί υπάρχουν εκεί έξω πολλοί άνθρωποι που κάνουν υπέροχα πράγματα. Αυτός είναι ο στόχος μου».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!