Διθύραμβοι Φέτελ για Χάμιλτον!

Gazzetta team
Διθύραμβοι Φέτελ για Χάμιλτον!
Με διθυραμβικά σχόλια περιγράφει ο Σεμπάστιαν Φέτελ τα κατορθώματα του Λιούις Χάμιλτον, αν και αρνείται να πάρει θέση στο ερώτημα, ποιος είναι πλέον ο σπουδαιότερος οδηγός όλων των εποχών στη Formula 1, στο οποίο είχε απαντήσει ήδη το 2008 ο ίδιος ο Μίκαελ Σουμάχερ.

Eπτά παγκόσμια πρωταθλήματα, 94 νίκες και 97 pole positions σε Γκραν Πρι συνθέτουν για τον Λιούις Χάμιλτον ένα παλμαρέ επιτυχιών που δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα κανένας άλλος οδηγός της Formula 1. Ο Βρετανός χαίρει μεγάλης εκτίμησης ωστόσο και μεταξύ των αντιπάλων του, ενώ χαρακτηριστικό αυτής της αμοιβαίας αναγνώρισης είναι και το γεγονός, ότι ο πρώτος που έσπευσε να τον συγχαρεί πριν καν βγει από το μονοθέσιό του ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

O Φέτελ με τον Χάμιλτον μετά το Γκραν Πρι Τουρκίας.

Ο Γερμανός τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 έσφιξε το χέρι και χάιδεψε το κράνος του Λιούις, ενώ αποκάλυψε τη στιχομυθία τους: «Του είπα, ότι είναι πολύ ιδιαίτερο για εμάς τους άλλους οδηγούς επειδή είμαστε μάρτυρες, πώς γράφεται η ιστορία». Συνεχίζοντας τόνισε ο οδηγός της Ferrari ότι «ο Λιούις είναι ο μεγαλύτερος οδηγός της εποχής μας. Πώς μπορείς να συγκρίνεις τον Χουάν Μανουέλ Φάντζιο και τον Στίρλινγκ Μος με εμάς; Καθόλου. Πιθανόν να ήμασταν εμείς στην εποχή τους άχρηστοι, γιατί θα τα κάναμε πάνω μας μέσα στα αυτοκίνητά τους. Ίσως να μην μπορούσαν ούτε εκείνοι να χειριστούν τα δικά μας αυτοκίνητα, επειδή είναι πολύ γρήγορα. Δεν πειράζει όμως καθόλου. Κάθε εποχή έχει τους ήρωές της, ο Λιούις είναι ο καλύτερος οδηγός της δικής μας εποχής».

O Λιούις Χάμιλτον με τον Μίκαελ Σουμάχερ.

Στο ερώτημα «ποιος είναι ο καλύτερος οδηγός όλων των εποχών;» είχε φροντίσει πάντως να δώσει μία πειστική απάντηση ήδη από το 2008 ο ίδιος ο Μίκαελ Σουμάχερ του οποίου το ρεκόρ παγκόσμιων πρωταθλημάτων ισοφάρισε ο Χάμιλτον στο εφετινό Γκραν Πρι Τουρκίας. Ο Σούμι είχε πει τότε σε συνέντευξή του ότι «τα ρεκόρ υπάρχουν για να σπάνε. Είτε το καταφέρει αυτό ο Λιούις είτε ο Φελίπε Μάσα είτε ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Το αντιμετωπίζω αρκετά χαλαρά. Ούτε εγώ είχα σκεφτεί ποτέ, ότι θα ξεπεράσω τους πέντε τίτλους του Φάντζιο».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!