Φέτελ: «Η βροχή μας δυσκολεύει πολύ»

Gazzetta team
Φέτελ: «Η βροχή μας δυσκολεύει πολύ»
Διόλου ικανοποιημένος δεν ήταν ο οδηγός της Ferrari από τη 12η θέση του στις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι Τουρκίας την οποία απέδωσε στο γεγονός, ότι δεν κατάφεραν να φέρουν ποτέ τα ελαστικά σε κατάσταση σωστής απόδοσης.

Μπορεί να νίκησε ο Σεμπάστιαν Φέτελ με τη 12η θέση του τον ομόσταβλό του Λεκλέρ στις κατατακτήριες δοκιμές της Τουρκίας, όπου θα ξεκινήσει ο Μονεγάσκος 14ος, όμως ο Γερμανός δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Στις πρώτες του δηλώσεις ανέφερε ότι «δεν είναι ωραίο, όταν γλιστράς τόσο πολύ. Νόμιζα, ότι σήμερα θα περάσουμε στο Q3. Δεν καταφέραμε όμως να πιάσουμε θερμοκρασία στα ελαστικά. Τρεις, τέσσερις, πέντε βαθμοί κάνουν όντως μεγάλη διαφορά. Φαίνεται, ότι απλά δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε την απαιτούμενη θερμοκρασία ελαστικών, ώστε να αποκτήσουμε και ανάλογη πρόσφυση».

Από την αρχή της σεζόν το πρόβλημα

Ο Φέτελ δεν έδωσε καμία σημασία στην επικράτησή του επί του Λεκλέρ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ήταν πολύ ιδιαίτερες οι συνθήκες και συμπλήρωσε ότι «ήταν πιθανόν και για τους δυο μας δύσκολα. Πιο σημαντικό ήταν, ότι και οι δύο δεν μπορέσαμε να προκριθούμε. Στη βροχή δυσκολευόμαστε, έτσι ήταν και στην Αυστρία. Βασικά θεώρησα ότι εδώ θα ήμασταν λίγο καλύτεροι, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι γλιστρούσε. Απλά και μόνον όσον αφορά στη θερμοκρασία. Αυτό ήταν το αδύνατο σημείο μας στην αρχή της σεζόν», ανέφερε ο Γερμανός οδηγός.

Ο καιρός θα κρίνει πολλά

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 αποκάλυψε επίσης ότι «είχαμε μερικές αναβαθμίσεις, ώστε να είναι πιο ζεστές οι ζάντες και κατά συνέπεια και τα ελαστικά, φαίνεται όμως ότι εξακολουθεί να έχουμε εδώ ανάγκη βελτίωσης. Και βλέπουμε το αποτέλεσμα. Νομίζω ότι το αυτοκίνητο ήταν γρηγορότερο από τη 12η θέση, όχι όμως κάτω από αυτές τις συνθήκες. Χθες ήμασταν περίπου στο Top 5, Top 6, Top 7, το ίδιο και στις δοκιμές μεγάλης διάρκειας. Τώρα βέβαια θα είναι λίγο πιο δύσκολα από εκεί πίσω. Δεν γνωρίζουμε τι καιρό θα κάνει αύριο, όμως θα δοκιμάσουμε τα πάντα. Και ο αγώνας είναι μακρύς, θα γλιστράει. Ίσως να υπάρξουν διαφορετικές επιλογές στη στρατηγική».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!