Διατηρεί την Pole position του ο Λανς Στρολ

Gazzetta team
Διατηρεί την Pole position του ο Λανς Στρολ
Οι αγωνοδίκες αποφάνθηκαν ότι ο Λανς Στρολ δεν παραβίασε τους κανονισμούς σχετικά με τις κίτρινες σημαίες και έτσι θα ξεκινήσει ο Καναδός στην Τουρκία για πρώτη φορά στην καριέρα του από την Pole position ενός Γκραν Πρι της Formula 1.

Ο Λανς Στρολ αποδείχθηκε τελικά τυχερός και θα διατηρήσει την Pole position του στο Γκραν Πρι Τουρκίας. Ο οδηγός της Racing Point βρέθηκε στο στόχαστρο των αγωνοδικών επειδή σημείωσε τον καλύτερο χρόνο του στο Q3 όταν ανέμιζαν κίτρινες σημαίες στην πίστα. Μάλιστα οι κίτρινες σημαίες κρίθηκαν αναγκαίες επειδή είχε χάσει ο ομόσταβλος του Στρολ, Σέρτζιο Πέρεζ, τον έλεγχο του αυτοκινήτου του στη στροφή 7, όπου έκανε ο Μεξικανός και ένα τετ α κε. Στη συνέχεια δόθηκε εντολή από τη Racing Point στον Πέρεζ να περιμένει να τον περάσει ο Στρολ και να συνεχίσει αμέσως μετά τις προσπάθειές του.

Οι αγωνοδίκες ερεύνησαν το περιστατικό και αξιολόγησαν μεταξύ άλλων τις απολογίες του Στρολ και εκπροσώπων της Racing Point, όπως επίσης σχετικά videos και δεδομένα τηλεμετρίας. Με βάση αυτά τα δεδομένα επιβεβαιώθηκε ότι ο Στρολ είχε φρενάρει και είχε κόψει ταχύτητα στη συγκεκριμένη στροφή και ότι ξαναπάτησε το γκάζι, όταν προσπέρασε πλέον το σημείο με το ακινητοποιημένο αυτοκίνητο του Πέρεζ.

H πίστα στέγνωνε γρήγορα

Στην απόφαση επισημαίνεται, ότι δεν έπαιξε κανένα ρόλο ότι σε εκείνο το τμήμα της πίστας πέτυχε ο Καναδός τον καλύτερό του χρόνο λόγω των ανατροπών που προκάλεσε η βροχή. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «η πίστα στέγνωνε γρήγορα και κάθε γύρος ήταν γρηγορότερος από τον προηγούμενο». Ετσι θα ξεκινήσει ο Στρολ την Κυριακή για πρώτη φορά στην καριέρα του από την Pole position ενός Γκραν Πρι της Formula 1.

Δεν έλειψαν πάντως εντελώς οι τιμωρίες. Ο Σάινθ τιμωρήθηκε με τρεις θέσεις και ένα βαθμό στο ποινολόγιό του επειδή παρεμπόδισε τον Πέρεζ στο Q2 των κατατακτήριων δοκιμών, ενώ ο Νόρις θα ξεκινήσει την Κυριακή πέντε θέσεις πιο πίσω και επιβάρυνε το δικό του ποινολόγιο με τρεις βαθμούς επειδή παρέβλεψε τις διπλές κίτρινες σημαίες που ανέμιζαν στην πίστα. Στις μονές κίτρινες σημαίες αρκεί να επιβραδύνει ο οδηγός, στις διπλές όμως είναι υποχρεωμένος να διακόψει εντελώς την προσπάθειά του για έναν καλό χρόνο, γι αυτό τη γλίτωσε ο Στρολ και τιμωρήθηκε ο Νόρις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!