Ανακοινώθηκε το καλεντάρι της F1 για το 2021

Πέτρος Σηφαλάκης
Ανακοινώθηκε το καλεντάρι της F1 για το 2021
Με 23 αγώνες και πολλή δράση περιμένουμε τη νέα σεζόν της Formula 1, ενώ για την ώρα αναμένεται επιβεβαίωση για μερικά από τα Γκραν Πρι.

Μετά από μια σεζόν που βίωσε πολλές ακυρώσεις αγώνων, αλλαγές στις ημερομηνίες και μια γενικότερη αναστάτωση, η Formula 1 ανακοινώνει το νέο πρόγραμμά της για το 2021. Για αρχή βλέπουμε ότι στο καλεντάρι υπάρχουν 23 αγώνες μέσα στη χρονιά, ώστε να καλυφθεί το χαμένο έδαφος από τους λιγότερους που είχαμε φέτος.

Ενδιαφέρουσες πίστες μπαίνουν στο πρόγραμμα

Η αρχή θα γίνει από τις 21 Μαρτίου στην Αυστραλία. Στη συνέχεια υπάρχουν πολλά «γνωστά» μας Γκραν Πρι, μέχρι και τις 5 του Δεκέμβρη όπου θα έχουμε το φινάλε της σεζόν στο Άμπου Ντάμπι. Σημειώνουμε ωστόσο ότι στο ενδιάμεσο βλέπουμε το Ζάντβουρτ της Ολλανδίας, όπως και τη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, δύο διοργανώσεις που αναμένεται να συγκεντρώσουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Αμφιβολία για το Βιετνάμ

Από την άλλη, υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό για την περίπτωση του Ανόι στο Βιετνάμ. Η υπόθεση διαφθοράς που εμπλέκεται ο δήμαρχος της πόλης και η φυλάκισή του έχουν μπερδέψει τα πράγματα και ακόμη δεν γνωρίζουμε αν τελικά θα πραγματοποιηθεί αγώνας εκεί. Σε περίπτωση που αποφασίσουν ότι η Formula 1 δεν θα τρέξει στη νέα αυτή πίστα, υπάρχουν διάφορες επιλογές για να καλυφθεί το κενό. Το Πορτιμάο στην Πορτογαλία, η Ίμολα στην Ιταλία και το Νίρμπουργκρινγκ στη Γερμανία είναι μερικές από τις εναλλακτικές επιλογές.

Οι οικολόγοι αντιστέκονται στη Βραζιλία

Πηγαίνοντας πιο κάτω στο πρόγραμμα, βλέπουμε ότι για το Γκραν Πρι της Βραζιλίας υπάρχει η πίστα του Σάο Πάολο. Αν και οι υπογραφές είχαν «πέσει» για την πίστα του Ρίο, οι οικολόγοι προβάλλουν μεγάλη αντίσταση για τη διοργάνωση του αγώνα και έτσι το πιθανότερο σενάριο είναι ότι το Γκραν Πρι θα μεταφερθεί στο Σάο Πάολο. Αργότερα ωστόσο θα δούμε τι τελικά θα γίνει, με την αντίστοιχη επίσημη ενημέρωση.

Επίσης να τονίσουμε ότι για μια ακόμη χρονιά δεν βλέπουμε γερμανικό Γκραν Πρι στο καλεντάρι. Η μόνη πιθανότητα να δούμε διοργάνωση σε γερμανικό έδαφος είναι αν τελικά επιλέξουν το Νίρμπουργκρινγκ σαν αντικατάσταση του Βιετνάμ. Παρακάτω ακολουθεί το επίσημο πρόγραμμα που έδωσε στη δημοσιότητα η Formula 1 και ελπίζουμε να μην υπάρξει πάλι η αναστάτωση της τελευταίας στιγμής, όπως είδαμε να γίνεται στη φετινή σεζόν, μια ανάσα πριν την εκκίνηση του πρώτου αγώνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!