Xάμιλτον: «Με ωφέλησε ο δεύτερος γρήγορος γύρος»

Gazzetta team
Xάμιλτον: «Με ωφέλησε ο δεύτερος γρήγορος γύρος»
Ο Μπότας παραδέχθηκε ότι έχασε πιθανότατα την pole position επειδή επιχείρησε μόνον έναν καλό γύρο στις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι Πορτογαλίας, σε αντίθεση με τον Χάμιλτον που επέλεξε να κάνει δύο καλές προσπάθειες!

Με τον εαυτό του τα είχε ο Βάλτερι Μπότας μετά τις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι Πορτογαλίας. Ο Φινλανδός έχασε την ύστατη στιγμή την pole position από τον teammate του Λιούις Χάμιλτον και θεωρεί, ότι μεγάλο ρόλο έπαιξε σε αυτό η απόφασή του να επιχειρήσει μόνον έναν καλό γύρο. Όπως εξήγησε αυτό το έκανε επειδή «έτσι χρειάζεσαι λιγότερη βενζίνη, εφόσον πας για έναν γρήγορο γύρο μόνο. Αυτό αποτελεί πλεονέκτημα όσον αφορά στο βάρος του αυτοκινήτου. Από την άλλη πλευρά, ίσως είναι καλύτερο για τη θερμοκρασία των ελαστικών να κάνεις δύο γύρους με έναν πιο αργό ενδιάμεσα, για να κρυώσουν λίγο».

H Μercedes τους άφησε ελεύθερους

Την άποψη του Μπότας συμμερίστηκε και ο Λιούις Χάμιλτον, που δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Μας δόθηκε η δυνατότητα από την ομάδα, να αποφασίσουμε οι ίδιοι μεταξύ μαλακών και ενδιάμεσων ελαστικών. Η ιδέα να κάνω έναν πρόσθετο γύρο, μου φάνηκε καλή. Γι αυτό και πήρα αυτή την απόφαση».

Εννοείται, ότι ο Βρετανός θα κάνει τα πάντα για να νικήσει στην πίστα του Πορτιμάο, καθώς σε μία τέτοια περίπτωση θα γίνει αποκλειστικός κάτοχος του ρεκόρ νικών στην ιστορία της Formula 1. Προς το παρόν μοιράζεται ο Χάμιλτον το συγκεκριμένο ρεκόρ των 91 νικών με τον Μίκαελ Σουμάχερ και την Κυριακή θα έχει τη δυνατότητα να τις κάνει 92.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!