Μπότας στην pole, 1-2 η Mercedes στο Νίρμπουργκρινγκ

Πέτρος Σηφαλάκης
Μπότας στην pole, 1-2 η Mercedes στο Νίρμπουργκρινγκ
Εξαιρετικά γρήγορος για ακόμη ένα Σάββατο ήταν ο Βαλτέρι Μπότας, παίρνοντας την pole position στο Νίρμπουργκρινγκ, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον έδωσε στη Mercedes το 1-2 στην εκκίνηση.

Επεισοδιακά ξεκίνησε το τριήμερο της Formula 1 στη Γερμανία. Ο καιρός στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή της πρώτης, αλλά και της δεύτερης περιόδου των ελεύθερων δοκιμαστικών που είναι πάντα προγραμματισμένες για την Παρασκευή, δίνοντας περιορισμένο χρόνο στους πιλότους για να προσαρμοστούν στη γερμανική πίστα. Το Νίρμπουργκρινγκ απουσιάζει από το ετήσιο καλεντάρι της Formula 1 εδώ και επτά χρόνια. Πολλοί πιλότοι δεν έχουν κάνει κάποιον αγώνα εκεί, η Mercedes πάντως δεν πτοήθηκε και συνέχισε να βρίσκεται στην κορυφή, παρά τις δυσκολίες.

Φανταστική φόρμα είχε ο Βαλτέρι Μπότας, ο οποίος πήρε και την pole position. Ο Φινλανδός είχε ισχυρό ανταγωνισμό από τον teammate του, Λιούις Χάμιλτον, αλλά και από τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull ο οποίος ήταν πολύ ανταγωνιστικός. Ωστόσο δεν κατάφεραν να τον φρενάρουν και έτσι στον αγώνα της Κυριακής, θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση! Πίσω του θα βρεθεί ο Λιούις Χάμιλτον, κάνοντας το 1-2 για την ομάδα της Mercedes.

Ο Μαξ Φερστάπεν στην τρίτη θέση θα έχει την ευκαιρία για να κάνει έναν πολύ καλό αγώνα, ενώ τέταρτος βρίσκεται ο Σαρλ Λεκλέρ που έδειξε ότι η Ferrari κατάφερε να αναβαθμίσει ελαφρώς το μονοθέσιο και να το κάνει λίγο πιο ανταγωνιστικό με τις μικρές βελτιώσεις που έχουν γίνει. Πέμπτος βρίσκεται ο Άλεξ Άλμπον της Red Bull και στη συνέχεια ακολουθούν οι Ρικιάρντο, Οκόν, Νόρις, Πέρεθ και Σάινθ. Παρακάτω δείτε αναλυτικά τους χρόνους που έκαναν οι πιλότοι της Formula 1 στο Νίρμπουργκρινγκ και τη σειρά εκκίνησης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!