Formula 1: Ακυρώθηκε το FP1 λόγω κακοκαιρίας!

Πέτρος Σηφαλάκης
Formula 1: Ακυρώθηκε το FP1 λόγω κακοκαιρίας!
Το τριήμερο στο Νίρμπουργκρινγκ δεν ξεκίνησε καλά, αφού ο καιρός δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή της πρώτης περιόδου των ελεύθερων δοκιμαστικών.

Η Formula 1 βρίσκεται στη Γερμανία για το Γκραν Πρι του Eifel, στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ. Ωστόσο η Παρασκευή δεν ξεκίνησε με καλές διαθέσεις. Η κακοκαιρία οδήγησε στην ακύρωση της πρώτης περιόδου των ελεύθερων δοκιμαστικών, αφού η βροχή ήταν τέτοια που τα μονοθέσια δεν μπορούσαν να βγουν στην πίστα. Στην αρχή έδωσαν μια παράταση 30 λεπτών για να περιμένουν μήπως φτιάξει ο καιρός.

Στη συνέχεια, μια ακόμη παράταση της μισής ώρας μεσολάβησε, ενώ τελικά, αποφάσισαν να ακυρώσουν τη διαδικασία. Ακόμη ένα πρόβλημα ήταν ότι το ασθενοφόρο ελικόπτερο δεν μπορούσε να πετάξει. Οι κανονισμοί της Formula 1 λένε ότι αν το κοντινότερο νοσοκομείο απέχει περισσότερο από είκοσι λεπτά με το αυτοκίνητο, τότε θα πρέπει υποχρεωτικά να αναλάβει δράση το ελικόπτερο.

Θα ήταν η μόνη λύση σε περίπτωση ενός σοβαρού τραυματισμού, οπότε αφού δεν μπορούσε να πετάξει, συνέβαλλε στην ακύρωση του FP1. Η βροχή δεν ήταν το μόνο πρόβλημα στο Νίρμπουργκρινγκ. Συννεφιά, ομίχλη και κρύο ενώθηκαν στη γερμανική πίστα, κάνοντας δυσκολότερες τις συνθήκες. Η δεύτερη περίοδος των ελεύθερων δοκιμαστικών αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθεί κανονικά, δίχως προβλήματα. Να πούμε ότι η κακοκαιρία «έφαγε» και το ντεμπούτο του Μικ Σουμάχερ στη Formula 1. Ο γιος του Μίκαελ Σουμάχερ είχε προγραμματιστεί ότι θα τρέξει στο FP1 με την Alfa Romeo, ωστόσο τελικά, αυτό δεν θα πραγματοποιηθεί. Στο FP2 θα τρέξει κανονικά ο Τζιοβινάτσι με τον Κίμι Ράικονεν, τους δύο οδηγούς της ομάδας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!