Για πρώτη φορά διψήφιος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού στη Formula 1

Gazzetta team
Για πρώτη φορά διψήφιος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού στη Formula 1
Η Formula 1 ανακοίνωσε δέκα κρούσματα κορονοϊού σε 1.822 τεστ που πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν αφορούν κάποιους από τους 30.000 θεατές του Γκραν Πρι Ρωσίας στην πίστα του Σότσι.

Εδώ και εβδομάδες αυξάνει συνεχώς ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού παγκοσμίως. Η Formula 1 εφαρμόζει ένα πολύ αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο προκειμένου να γίνονται αγώνες της, ενώ όλα τα άτομα που έχουν πρόσβαση στα πάντοκ και παρευρίσκονται στα Γκραν Πρι οφείλουν να κάνουν τεστ Covid – 19 κάθε πέντε ημέρες!

Η FIA και η Formula 1 δημοσιοποιούν κάθε εβδομάδα τα αποτελέσματα των τεστ. Στο πιο πρόσφατο επίσημο ανακοινωθέν της Παρασκευής αναφέρεται ότι πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες επτά ημέρες 1.822 τεστ και δέκα από αυτά βρέθηκαν θετικά. Είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνει η Formula 1 διψήφιο αριθμό κρουσμάτων Covid – 19, ωστόσο διευκρινίζεται ότι οι πρόσφατες περιπτώσεις σχετίζονται με το πρόσθετο προσωπικό στην πίστα του Σότσι. Μία εβδομάδα νωρίτερα είχαν πραγματοποιηθεί 3.256 τεστ, επτά από τα οποία βγήκαν θετικά.

Αθικτη η υγειονομική ''φούσκα'' της Formula 1

«Ασχοληθήκαμε άμεσα με αυτές τις περιπτώσεις και δεν υπήρξαν επιπτώσεις στη διοργάνωση. Η παρουσία των θεατών δεν είχε καμία επίδραση, επειδή το κοινό δεν επιτρεπόταν να έχει πρόσβαση με βάση το πρωτόκολλο στη ‘’φούσκα’’ της Formula 1», διευκρινίζει το επίσημο ανακοινωθέν.

Το Γκραν Πρι Ρωσίας πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή και ήταν ο πρώτος αγώνας της χρονιάς με έναν μαζικό αριθμό θεατών. Σύμφωνα με τους διοργανωτές του, παρακολούθησαν το Γκραν Πρι κάθε μία από τις τρεις ημέρες του αγώνα 30.000 θεατές, που αναλογούσαν στη μισή χωρητικότητα της πίστας του Σότσι.

50.000 τεστ κορονοϊού στη Formula 1

Να σημειώσουμε, ότι η Ρωσία ανήκει στις ελάχιστες χώρες οι οποίες δεν εφαρμόζουν αυστηρά υγειονομικά μέτρα λόγω του κορονοϊού, όπως δηλαδή τη χρήση μάσκας και την τήρηση αποστάσεων. Γι αυτό και υπήρξε μετάδοση του ιού στο πρόσθετο προσωπικό στο περιθώριο του αγώνα. Με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα η Formula 1 σχεδόν 50.000 τεστ κορονοϊού με συνολικά 26 θετικές περιπτώσεις.

Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του Ρομέιν Γκρόσιαν σχετικά με την εμπειρία του στο εφετινό Γκραν Πρι Ρωσίας. Ο οδηγός της Haas δήλωσε ότι ένιωσε για πρώτη φορά ανασφάλεια μετά την εμφάνιση της πανδημίας και εξήγησε τους λόγους ως εξής: «Στη Ρωσία δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Οι σερβιτόροι δεν καλύπτουν τις μύτες τους. Υπήρχαν πολλοί οπαδοί στο ξενοδοχείο. Δεν ήμουν ικανοποιημένος με τα μέτρα ασφαλείας στο ξενοδοχείο. Μερικές φορές μοιραζόσουν το ασανσέρ με άτομα εκτός της ‘’φούσκας’’ της Formula 1. Αυτό με έκανε να νιώθω άβολα. Δεν φοβήθηκα μία μετάδοση, όμως δεν θα την ήθελα επειδή δεν θα μπορούσα τότε να οδηγήσω και να κάνω τη δουλειά μου».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!