Xάμιλτον: «Οδηγώ μόνον ηλεκτρικά αυτοκίνητα πλέον» (vid)

Gazzetta team
Xάμιλτον: «Οδηγώ μόνον ηλεκτρικά αυτοκίνητα πλέον» (vid)
Ο Λιούις Χάμιλτον έκανε άλλη μία ανατρεπτική κίνηση στη ζωή του, καθώς έχει παρκάρει τα υπεραυτοκίνητα του στόλου του στο γκαράζ του και οδηγεί πλέον αποκλειστικά και μόνον ηλεκτροκίνητα μοντέλα, από τα οποία δηλώνει εντυπωσιασμένος.

Οι οδηγοί της Formula 1 έχουν ίσως το μεγαλύτερο ενεργειακό αποτύπωμα μεταξύ όλων των πολιτών στον κόσμο. Ενας πιλότος της Formula 1 ταξιδεύει ολόκληρο τον χρόνο με το αεροπλάνο, καίει σε κάθε Γκραν Πρι γύρω στα 100 κιλά καύσιμα και οδηγεί συνήθως και στην ιδιωτική του ζωή πανίσχυρα σπορ αυτοκίνητα.

Όλα αυτά ίσχυαν μέχρι πρόσφατα και για τον Λιούις Χάμιλτον. Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 κατέχει μεταξύ άλλων μία Shelby Cobra 427 του 1966, μία ειδική έκδοση της σπάνιας Pagani Zonda, μία Mercedes – AMG G63 και πολλά άλλα τέτοια αυτοκίνητα υψηλών προδιαγραφών και εκρηκτικών επιδόσεων. Τώρα αποκάλυψε ωστόσο, ότι δεν οδηγεί πλέον κανένα από αυτά τα ονειρεμένα μοντέλα!

Η αποκάλυψη έγινε μέσω ενός μηνύματος του Λιούις στο Instagram όπου αναφέρει τα εξής: «Τον τελευταίο καιρό έκανα πολλές αλλαγές στη ζωή μου, για να μειώσω την επίδρασή μου στο περιβάλλον. Εχω φέρει στα ίσια το προσωπικό μου ενεργειακό αποτύπωμα του διοξειδίου του άνθρακα για όλη την καριέρα μου στη Formula 1 από το 2007, έχω μειώσει τις διαδρομές μου με αυτοκίνητο, τρέφομαι χορτοφαγικά και εκτός πίστας προσπαθώ, όπου είναι δυνατόν, να χρησιμοποιώ ηλεκτρικά αυτοκίνητα».

O Λιούις οδηγεί αυτή την εποχή το ηλεκτρικό SUV Mercedes EQC.

«Θέλω επίσης να αξιοποιήσω τη θέση μου ως οδηγός αγώνων, για να πετύχω θετικές και μόνιμες αλλαγές, γι αυτό συνεργάζομαι στενά με τη Mercedes, ώστε να ανασυνθέσει τον στόλο των οχημάτων της με ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το νέο ονειρεμένο μου αυτοκίνητο είναι η καινούρια, αμιγώς ηλεκτρική EQS. Δεν μπορώ να περιμένω, μέχρι να λανσαριστεί», συμπλήρωσε ο 36χρονος οδηγός της Formula 1.

Mέχρι να γίνει αυτό, χρησιμοποιεί ο Λιούις τα ήδη υπάρχοντα ηλεκτρικά μοντέλα της Mercedes. Όπως δήλωσε μάλιστα ο Βρετανός στο περιθώριο πρόσφατου αγώνα της Formula 1, «δεν οδηγώ πλέον κανένα από τα αυτοκίνητα που έχω στην κατοχή μου. Οδηγώ μόνον την EQC μου», η οποία αποτελεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Mercedes και αποδίδει 408 ίππους.

Εντάξει Λιούις, δεν το λες και συμβιβασμό να οδηγείς ένα τέτοιο αυτοκίνητο μέχρι να παραλάβεις την EQS σου!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!