Η Formula 1 υποδέχεται πάλι έναν Σουμάχερ

Gazzetta team
Η Formula 1 υποδέχεται πάλι έναν Σουμάχερ
Η Ferrari ανακοίνωσε επίσημα τη συμμετοχή του γιου του Μίκαελ Σουμάχερ με τα χρώματα της Alfa Romeo στα πρωινά ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής πριν το Γκραν Πρι του Άιφελ στη γερμανική πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Ντεμπούτο για τον Μικ Σουμάχερ στη Formula 1. Η Ferrari επιβεβαίωσε επίσημα, ότι ο Μικ Σουμάχερ θα λάβει μέρος στα πρωινά ελεύθερα δοκιμαστικά της μεθεπόμενης Παρασκευής στο πλαίσιο του Γκραν Πρι της Formula 1 στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Ο γιος του Μίκαελ Σουμάχερ θα ξεκινήσει τις προσπάθειές του στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας για λογαριασμό της ομάδας της Alfa Romeo, που λειτουργεί ως θυγατρική της Ferrari και θα αντικαταστήσει τον 26χρονο Ιταλό Αντόνιο Τζιοβινάτσι.

Φαίνεται ότι η Scuderia θέλει να προωθήσει τους ταλαντούχους πιλότους της Ακαδημίας της, οπότε εκτός του Μικ Σουμάχερ θα λάβει μέρος στα ίδια δοκιμαστικά και ο Κάλουμ Ίλοτ με την ομάδα της Haas, την οποία προμηθεύει με κινητήρες η Ferrari. Άλλος ένας οδηγός της Ferrari Academy, ο 21χρονος Ρόμπερτ Σβάρτσμπαν, ορίστηκε να λάβει μέρος στα ελεύθερα δοκιμαστικά του τελευταίου Γκραν Πρι της Formula 1 για εφέτος, που έχει προγραμματιστεί για τις 13 Δεκεμβρίου στο Αμπού Ντάμπι.

Ενθουσιασμένος δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο νεαρός Μικ Σουμάχερ από την ευκαιρία που του δίνεται. Ο 21χρονος Γερμανός ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: «Είμαι τρισευτυχισμένος, που πήρα αυτή την ευκαιρία στις ελεύθερες δοκιμές. Το γεγονός ότι πραγματοποιείται η πρώτη συμμετοχή μου σε ένα αγωνιστικό Σαββατοκύριακο της Formula 1 ενώπιον των οπαδών μου εντός έδρας στο Νίρμπουργκρινγκ, την κάνει ακόμη πιο ξεχωριστή».

Το μήνυμα του Μικ Σουμάχερ στο Twitter.

Μάλιστα ο γιος του Σούμι υποσχέθηκε, ότι «θα προετοιμαστώ καλά τις επόμενες δέκα ημέρες, για να κάνω την καλύτερη δυνατή δουλειά για την ομάδα και να την εφοδιάσω με πολύτιμα στοιχεία για το Σαββατοκύριακο».

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το ντεμπούτο του στη Formula 1, θα κάνει ο Μικ αύριο, Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, δοκιμές στην πίστα του Φιοράνο με τη Ferrari SF71-H του 2018 μαζί με τον Ίλοτ και τον Σβάρτσμαν. Δέκα ημέρες αργότερα θα καθίσει στο κόκπιτ του εφετινού μονοθεσίου της Scuderia.

Να σημειώσουμε, ότι ο γιος του Σούμι προηγείται στη βαθμολογία του πρωταθλήματος της Formula 2 όπου απομένουν ακόμη τέσσερις αγώνες μέχρι την ολοκλήρωσή του. Αν κατακτήσει μάλιστα το πρωτάθλημα, τότε δεν θα μπορεί συμμετάσχει πάλι του χρόνου στη Formula 2, οπότε ανοίγουν διάπλατα γι αυτόν οι πόρτες της Formula 1!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!