Διαγράφηκαν οι δύο βαθμοί ποινής του Χάμιλτον

Gazzetta team
Διαγράφηκαν οι δύο βαθμοί ποινής του Χάμιλτον
Οι αγωνοδίκες διαπίστωσαν ότι ο Χάμιλτον παρασύρθηκε από την ομάδα του και παρέβη τους κανονισμούς, γι αυτό ακύρωσαν τους δύο βαθμούς ποινής του και ταυτόχρονα επέβαλαν 50.000 ευρώ πρόστιμο στη Mercedes.

Tόσον ο Χάμιλτον, όσο και η Mercedes έκριναν άδικη την συνολική ποινή των δέκα δευτερολέπτων που επέβαλαν οι αγωνοδίκες στον Βρετανό λόγω διπλής παράβασης σχετικά με το σημείο όπου ξεκίνησε τις προσομοιώσεις εκκίνησης πριν τον αγώνα στο Σότσι της Ρωσίας. Η συγκεκριμένη ποινή κόστισε πιθανότατα τη νίκη στον οδηγό της Mercedes, που χαρακτήρισε εμφανώς εκνευρισμένος την απόφαση «γελοία» και υποστήριξε, ότι όλα αυτά γίνονται προκειμένου να φρενάρουν τον ίδιο και την ομάδα του.

Ωστόσο η Mercedes ανακοίνωσε, ότι δεν θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, οπότε παραμένει τρίτος ο Χάμιλτον στο Γκραν Πρι Ρωσίας με νικητή τον ομόσταβλό του Μπότας και δεύτερο τον Μαξ Φερστάπεν με Red Bull.

Πάντως οι διαμαρτυρίες των Γερμανών και του οδηγού τους έπιασαν εν μέρει τόπο, αν και δεν άλλαξε το αποτέλεσμα. Στον Χάμιλτον είχαν επιβληθεί ωστόσο επιπρόσθετα και δύο βαθμοί ποινής, με αποτέλεσμα να έχει φτάσει πλέον τους δέκα και να κινδυνεύει να μείνει έναν αγώνα εκτός, εφόσον έπιανε το όριο των 12! Σε αυτή την περίπτωση όμως υπήρξε μία θετική εξέλιξη για τον έξι φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1, αφού ακυρώθηκαν τελικά οι δύο βαθμοί ποινής του.

Eξονυχιστικοί έλεγχοι στη Mercedes

Σύμφωνα με το σκεπτικό της αλλαγής αυτού του σκέλους της απόφασης, «οι αγωνοδίκες πληροφορήθηκαν, ότι ο οδηγός παρασύρθηκε από την ομάδα του, να πραγματοποιήσει την άσκηση εκκίνησης σε ένα λάθος σημείο». Γι αυτό απαλλάχθηκε μεν ο Λιούις από το άγχος των δύο βαθμών ποινής, όμως τιμωρήθηκε η ομάδα της Mercedes με πρόστιμο 25.000 ευρώ επί δύο λόγω της διπλής παράβασης του οδηγού της. Η αλλαγή της απόφασης είναι δίκαιη, γιατί ο Χάμιλτον ακούγεται να ζητά από την ομάδα του να του επιβεβαιώσει μέσω της ενδοσυνεννόησης ότι στέκεται σε σωστό σημείο εκκίνησης. Η απάντηση του υπεύθυνου της ομάδας της Mercedes είναι καταφατική και είναι προφανές, ότι έτσι ο παρασύρθηκε ο Λιούις και παρέβη τους σχετικούς κανονισμούς.

Στην επίσημη συνέντευξη Τύπου χαμήλωσε ο Χάμιλτον λίγο τους τόνους και ανέφερε ότι γενικότερα γίνονται εξονυχιστικοί έλεγχοι στις κορυφαίες ομάδες της Formula 1 σε αντίθεση με τις μικρομεσαίες όπου τα πράγματα είναι χαλαρότερα. «Όλα όσα έχουμε στο αυτοκίνητο ελέγχονται ξανά και ξανά. Αλλάζουν τους κανονισμούς, πολλά πράγματα για να βάλουν εμπόδια στο δρόμο μας, ώστε να γίνουν οι αγώνες πιο ενδιαφέροντες, υποθέτω. Δεν γνωρίζω, αν έχουν να κάνουν με αυτό οι κανονισμοί που εμφανίστηκαν σήμερα, όμως έχεις αυτή την αίσθηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο οδηγός της Mercedes.

O ίδιος τόνισε ότι δίνει «μία δύσκολη μάχη» και συμπλήρωσε τα εξής: «Δεν είναι έτσι, σαν να μην χρειάστηκε να ξεπεράσω μέχρι τώρα καμία αντίσταση. Παραμένουμε συγκεντρωμένοι και συνεχίζουμε να παλεύουμε, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε καλύτερη δουλειά και να λειτουργούμε πιο καθαρά. Τότε θα δούμε, τι θα συμβεί».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!