Καλπάζει προς τον τίτλο της Formula 2 ο Μικ Σουμάχερ

Gazzetta team
Καλπάζει προς τον τίτλο της Formula 2 ο Μικ Σουμάχερ
Ο γιος του Μίκαελ Σουμάχερ νίκησε στον αγώνα της Formula 2 στο Σότσι της Ρωσίας και αύξησε τη διαφορά του από τον δεύτερο της γενικής βαθμολογίας στους 18 βαθμούς μετά από ένα εντυπωσιακό σερί οκτώ αγώνων στους οποίους έχει πλασαριστεί στην πρώτη πεντάδα!

Ο Μικ Σουμάχερ ανεβάζει συνεχώς στροφές και βλέπει το όνειρό του να…προαχθεί στη Formula 1 να πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά. Ο γιος του Μίκαελ Σουμάχερ νίκησε στον αγώνα της Formula 2 στο Σότσι και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, καθώς κέρδισε μία θέση στην εκκίνηση και προσπέρασε στην πίστα τον βασικό του αντίπαλο. Ο 21χρονος οδηγός ανέφερε ότι ήταν μία από τις καλύτερες νίκες του, ενώ εξήγησε ότι «πέτυχε η διαχείριση των ελαστικών, τόσον με τα supersoft όσο και με τα medium. Ο Τσουνόντα άσκησε μεγάλη πίεση στην αρχή, όμως το αντιμετωπίσαμε πολύ καλά. Εκμεταλλεύθηκα το λάθος του, για να κάνω τον ελιγμό που μου απέφερε τη νίκη».

Απομένουν 5 αγώνες

Χάρη σε αυτή την επιτυχία, αύξησε ο νεαρός Σουμάχερ τη διαφορά του από τον δεύτερο της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της Formula 2, Κάλουμ Ίλοτ, στους 18 βαθμούς, με αποτέλεσμα να νιώθει «αρκετά ικανοποιημένος». Ο νεαρός οδηγός της Prema έχει πετύχει ένα εντυπωσιακό σερί στους τελευταίους οκτώ αγώνες, όπου έχει πλασαριστεί όλες τις φορές στο τελικό Top 5, ενώ έχει ανέβει εφέτος έξι φορές στο βάθρο. Ετσι βλέπει να ανοίγει ολοένα περισσότερο γι αυτόν η πόρτα της Formula 1, αν και απομένουν ακόμη πέντε αγώνες μέχρι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Formula 2 και όλα παραμένουν ακόμη ανοιχτά.

Ο Μικ Σουμάχερ δεν εφησυχάζει πάντως και τονίζει ότι «μπορείς να βελτιώνεσαι συνέχεια. Ποτέ δεν λειτουργούν τα πράγματα χωρίς προβλήματα, μερικές ημέρες είναι όμως καλύτερες από κάποιες άλλες». Ένα σημείο που επιδιώκει να βελτιωθεί ο γιος του Σούμι είναι ο γρήγορος γύρος στις κατατακτήριες δοκιμές. Στο Σότσι υποστήριξε ότι θα μπορούσε να έχει πάρει την pole position, όμως στο τέλος αρκέστηκε στην τρίτη θέση εκκίνησης.

Προπαντός σταθερότητα

Το ζητούμενο είναι για τον Μικ «να παίρνεις σταθερά βαθμούς. Και αν συνεχίσουν να πηγαίνουν έτσι τα πράγματα, τότε φαίνονται αρκετά καλά».

Ενας από τους λόγους της επιτυχίας του Μικ Σουμάχερ είναι και η καλή χημεία του με την ομάδα της Premia. «Νιώθω υπέροχα εδώ, βρίσκομαι ήδη σχεδόν πέντε χρόνια στην Prema. Δεν έμεινε ποτέ ένας νεαρός οδηγός τόσο πολύ στην ίδια ομάδα».

Ο οδηγός της Formula 2 παραδέχθηκε ότι είναι δύσκολο να φτάσεις έως τη Formula 1 και τόνισε απόλυτα προσγειωμένος: «Μόλις προκύψει ένας νέος στόχος, επιδιώκει κάθε οδηγός να τον πετύχει. Ο τωρινός στόχος μου είναι η Formula 1. Και μετά βλέπουμε για παρακάτω. Φυσικά όμως θέλει κάθε επαγγελματίας οδηγός αγώνων να είναι ο καλύτερος».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!