Eκπληκτος ο Φερστάπεν με τη δεύτερη θέση του

Gazzetta team
Eκπληκτος ο Φερστάπεν με τη δεύτερη θέση του
Ο οδηγός της Red Bull υποστήριξε, ότι αιφνιδιάστηκε ευχάριστα με τη δεύτερη θέση στις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι Ρωσίας, τόνισε όμως ότι φαβορί για τη νίκη στον αυριανό αγώνα είναι χωρίς αμφιβολία οι Mercedes.

Χθες είχε δηλώσει ο Μαξ Φερστάπεν, ότι βλέπει τη Red Bull στις σημερινές κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι Ρωσίας σχετικά πίσω και σίγουρα όχι στις πρώτες θέσεις. Μάλιστα ο Ολλανδός είχε κατονομάσει τη Renault ως πραγματική απειλή για τους «Ταύρους», οπότε χαρακτήρισε «έκπληξη» τη σημερινή δεύτερη θέση του που θα του επιτρέψει να ξεκινήσει την Κυριακή από την πρώτη γραμμή εκκίνησης.

Ο πιλότος της Red Bull εξακολουθεί πάντως να πιστεύει, ότι οι δύο Mercedes θα είναι λίγο γρηγορότερες στον αυριανό αγώνα και ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί αυτό που συνέβη στο Σίλβερστον, όταν πανηγύρισε ο Φερστάπεν τη μοναδική εφετινή νίκη του στη Formula 1. Εκεί είχε φανεί από την πρώτη ημέρα των δοκιμαστικών η ταχύτητα των μονοθεσίων της Red Bull, κάτι που δεν ισχύει ωστόσο εφέτος στο Γκραν Πρι Ρωσίας.

«Βοηθός» στην προσπάθεια του Φερστάπεν αποδείχθηκε άθελά του ο Βάλτερι Μπότας. Ο διευθυντής της ομάδας της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, εξήγησε στον τηλεοπτικό σταθμό ‘’Sky’’, ότι ο Ολλανδός «ξεκίνησε πολύ καλά τον γρήγορο γύρο του. Ήταν έξυπνος και περίμενε, μέχρι να ολοκληρώσει ο Βάλτερι τον γρήγορο γύρο του. Ετσι εκμεταλλεύθηκε αεροδυναμικά τη σκιά της Mercedes και όταν έφτασε στην πρώτη στροφή ήταν ήδη ένα δέκατο του δευτερολέπτου γρηγορότερος από τον αμέσως καλύτερο προηγούμενο γύρο του».

Ο Φερστάπεν άφησε ουσιαστικά να τον «τραβήξει» ο Μπότας έως λίγο πριν τη στροφή 2 και έτσι απέκτησε ένα πλεονέκτημα, χάρη στο οποίο μετρήθηκε τελικά 89 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Φιλανδό. Όμως και στη συνέχεια οδήγησε σπουδαία, καθώς –όπως είπε ο Χόρνερ- «ήταν ένας πραγματικά φανταστικός γύρος, υψηλής ακρίβειας. Πήρε από το αυτοκίνητο κυριολεκτικά ό,τι μπορούσε να δώσει».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!