Θα σπάσει η…κατάρα του Netflix την κυριαρχία των Mercedes;

Gazzetta team
Θα σπάσει η…κατάρα του Netflix την κυριαρχία των Mercedes;
Στο Σότσι θα παρακολουθούν οι κάμερες του Netflix όλα τα δρώμενα στα πιτ της Mercedes, ωστόσο την τελευταία χρονιά που συνέβη το ίδιο στο Χόκενχαϊμ είχε εξελιχθεί ο αγώνας σε χειρότερο Γκραν Πρι των Γερμανών από το 2018 μέχρι σήμερα.

Στο Σότσι επικεντρώνεται –μεταξύ άλλων- το ενδιαφέρον στο επιτυχημένο δίδυμο οδηγών Σουμάχερ και Μπαρικέλο, που έχουν κάνει συνολικά 24 φορές το 1-2 σε Γκραν Πρι της Formula 1. Ωστόσο και οι δύο κατέχουν από ένα διαφορετικό ρεκόρ, το οποίο είναι πιθανόν να ισοφαριστεί στο Γκραν Πρι Ρωσίας.

Για τον Σουμάχερ είναι λίγο – πολύ γνωστό, ότι με μία νίκη του Λιούις Χάμιλτον στο Σότσι δεν θα κατέχει πλέον μόνος του το ρεκόρ νικών στη Formula 1, καθώς θα ανέβει και ο Βρετανός για 91η πρώτη φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και θα ισοφαρίσει τον Γερμανό επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1.

Σχεδόν βέβαιο θεωρείται, ότι και ο Ρούμπενς Μπαρικέλο θα έχει στο Σότσι την ίδια μοίρα με τον Σούμι. Ο Βραζιλιάνος κατέχει μέχρι στιγμής το ρεκόρ συμμετοχών στη Formula 1 έχοντας εκκινήσει σε 323 Γκραν Πρι. Αρκεί όμως να ξεκινήσει ο Κίμι Ράικονεν στον αγώνα της Ρωσίας για να συμπληρώσει και αυτός 323 συμμετοχές και να μοιραστεί την πρώτη θέση με τον 48χρονο Μπαρικέλο.

O Ράικονεν θεωρείται βέβαιο ότι θα σπάσει εφέτος το ρεκόρ συμμετοχών του Μπαρικέλο.

Ο 40χρονος Iceman έχει βεβαίως όλες τις πιθανότητες με το μέρος του, για να αυξήσει τον αριθμό συμμετοχών του έως το τέλος της χρονιάς και να φτάσει τις 330 με βάση τους εναπομείναντες αγώνες. Αν αποσυρθεί όμως ο Ράικονεν στο τέλος της εφετινής σεζόν από τη Formula 1, μπορεί να τον ξεπεράσει του χρόνου σε συμμετοχές ο Φερνάντο Αλόνσο. Ο 39χρονος Ισπανός επιστρέφει το 2021 δριμύτερος με τα χρώματα της Renault στη Formula 1, όπου έχει ήδη στο ενεργητικό του 312 συμμετοχές, άρα μπορεί να ξεπεράσει τον Φιλανδό, αν αποφασίσει να κρεμάσει ο τελευταίος την αγωνιστική φόρμα του.

Εντελώς διαφορετικές έγνοιες έχουν στη Mercedes. Ο διευθυντής της ομάδας, Τότο Βολφ, είναι γνωστός για τον πεσιμισμό του, ενώ στο Σότσι φοβάται μήπως φέρει το Netflix…γρουσουζιά στη γερμανική ομάδα που θέλει να γιορτάσει την έβδομη συνεχόμενη νίκη της για εφέτος. Όπως αποκάλυψε ο Αυστριακός, «το Σότσι είναι εκτός των άλλων το Γκραν Πρι στο οποίο θα παρακολουθεί το Netflix την ομάδα μας για την τρίτη σειρά των ντοκιμαντέρ Drive to Survive».

Στη Mercedes φοβούνται το...Νetflix.

Αυτό δεν ακούγεται κακό, όμως ο Βολφ υπενθύμισε ότι «την τελευταία χρονιά ήρθε η ομάδα του Netflix στον αγώνα μας εντός έδρας στο Χόκενχαϊμ, όπου γιορτάσαμε επίσης 125 χρόνια στα μηχανοκίνητα σπορ. Η επέτειος εξελίχθηκε σε καταστροφή. Κάναμε τον χειρότερο αγώνα της σεζόν και φροντίσαμε τουλάχιστον για ένα διασκεδαστικό επεισόδιο στο Netflix».

Όντως, σε εκείνον τον αγώνα είχε τερματίσει ο Χάμιλτον ένατος και ο Μπότας είχε μείνει χωρίς πόντο. Ήταν η χειρότερη επίδοση των Mercedes από το Γκραν Πρι του 2018 στο Σπίλμπεργκ της Αυστρίας, όπου είχαν μείνει και τα δύο αυτοκίνητα εκτός βαθμών. Οι στατιστικές στο Σότσι είναι πάντως υπέρ της γερμανικής ομάδας, η οποία έχει κατακτήσει τη νίκη και στους έξι αγώνες της Formula 1 που έχουν γίνει εκεί μέχρι σήμερα. Τέσσερις φορές έχει ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για λογαριασμό της Mercedes ο Λιούις Χάμιλτον και από μία οι Ρόσμπεργκ και Μπότας. Αυτή τη φορά καλούνται να νικήσουν ο Βρετανός και ο Φιλανδός όχι μόνον τους 18 αντιπάλους τους, αλλά και τη «γρουσουζιά» από την παρουσία του Netflix.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!