Σούρερ: «Μεγαλύτερος οδηγός ο Σουμάχερ από τον Χάμιλτον»

Gazzetta team
Σούρερ: «Μεγαλύτερος οδηγός ο Σουμάχερ από τον Χάμιλτον»
Ο Eλβετός πρώην πιλότος της Formula 1 υποστηρίζει, ότι ο Σουμάχερ θα παραμείνει σπουδαιότερος οδηγός από τον Χάμιλτον ακόμη και αν σπάσει ο Βρετανός όλα τα ρεκόρ του Γερμανού, επειδή ο Σούμι κατέκτησε τίτλους κάτω από δυσκολότερες συνθήκες.

Ο Λιούις Χάμιλτον θα ισοφαρίσει και θα καταρρίψει ε εκτός απροόπτου φέτος τα δύο σημαντικότερα ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ. Ο Βρετανός θα έχει την ευκαιρία να πετύχει στο Σότσι την 91η νίκη του στη Formula 1, όσες δηλαδή και ο Σούμι, ενώ θα έχει προσπεράσει πιθανότατα τον Γερμανό έως το τέλος της σεζόν. Επίσης έχει άριστες πιθανότητες να κατακτήσει εφέτος το έβδομο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Formula 1 και να ανέβει στο ίδιο σκαλοπάτι με τον Σουμάχερ, αφού απέχει 55 βαθμούς από τον δεύτερο Βάλτερι Μπότας και δείχνει εξαιρετική σταθερότητα και συνέπεια.

Ο Ελβετός πρώην οδηγός της Formula 1, Μαρκ Σούρερ, πιστεύει όμως ότι ακόμη και αν σπάσει ο Χάμιλτον αυτά τα δύο τρομερά ρεκόρ του Σουμάχερ, δεν πρόκειται να γίνει αυτομάτως ο καλύτερος πιλότος όλων των εποχών στο συγκεκριμένο άθλημα, αλλά ότι θα παραμείνει κορυφαίος ο Γερμανός. Ο Σούρερ απάντησε στο σχετικό ερώτημα, ότι ο Χάμιλτον δεν θα ξεπεράσει σε αξία τον Σούμι αν και όπως τόνισε, «είναι ο τέλειος οδηγός αγώνων, σίγουρα αυτή τη στιγμή απολύτως ο καλύτερος».

O Mαρκ Σούρερ είναι πλέον σχολιαστής της Formula 1 στην τηλεόραση.

Ο 69χρονος τηλεσχολιαστής της Formula 1 επισημαίνει, ότι ο Σουμάχερ νικούσε μεταξύ 1992 και 1994 στα Γκραν Πρι με την πιο αδύναμη Benetton-Ford χωρίς εργοστασιακό μοτέρ, απέναντι στις ισχυρότερες Williams-Renault. «Αυτό ήταν φυσικά κάτι πολύ ιδιαίτερο. Και όταν πήγε στη Ferrari, δεν ήταν ακόμη τότε η Scuderia κορυφαία», υπενθυμίζει ο Σούρερ συμπληρώνοντας τα εξής: «Ο Μίκαελ Σουμάχερ αντιμετώπισε τα πρώτα χρόνια πραγματικά πολύ περισσότερες δυσκολίες από τον Λιούις Χάμιλτον, που ξεκίνησε αμέσως στη McLaren. Και όταν πήγε στη McLaren, ήταν τότε η McaLaren η κορυφαία ομάδα. Γι αυτόν ήταν ευκολότερα».

O Σούρερ υποστηρίζει πάντως, ότι ο Βρετανός υπερέχει του Γερμανού στον τομέα της αγωνιστικής συμπεριφοράς. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «ο Λιούις Χάμιλτον είναι καθαρός, ένας απολύτως σωστός πιλότος», σε αντίθεση με τις αρκετές μαύρες κηλίδες στην καριέρα του Μίκαελ Σουμάχερ, όπως ήταν για παράδειγμα τα παραπτώματά του στην Αδελαϊδα το 1994, στη Χερέθ το 1997 και στο Μονακό το 2006.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!