Aνάρπαστα τα εισιτήρια για το Γκραν Πρι Πορτογαλίας

Gazzetta team
Aνάρπαστα τα εισιτήρια για το Γκραν Πρι Πορτογαλίας
Η Πορτογαλία διοργανώνει στις 25 Οκτωβρίου για πρώτη φορά μετά το 1996 ένα Γκραν Πρι της Formula 1 και μάλιστα τον αγώνα θα μπορούν να παρακολουθήσουν έως 45.000 θεατές ημερησίως, οπότε η ζήτηση για εισιτήρια είναι ήδη μεγάλη.

Η Πορτογαλία θα φιλοξενήσει αυτή τη σεζόν για πρώτη φορά μετά το 1996 έναν αγώνα της Formula 1 στην πίστα του Πορτιμάο. Αυτό έχει ξεσηκώσει τους Πορτογάλους φίλους της κορωνίδας των μηχανοκίνητων αθλημάτων, καθώς το Γκραν Πρι στη χώρα τους θα έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν από τις εξέδρες έως 45.000 θεατές κάθε μία από τις τρεις ημέρες του αγώνα, συμπεριλαμβανομένων και των δοκιμών.

Τρέλα την πρώτη εβδομάδα

Όπως αποκάλυψε ο διευθυντής του αγώνα, Μιγκουέλ Πράια, «την πρώτη εβδομάδα που ξεκίνησε η πώληση των εισιτηρίων επικράτησε η απόλυτη τρέλα». Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, πωλήθηκαν τις πρώτες επτά ημέρες 30.000 εισιτήρια που αφορούν το τριήμερο 23 έως 25 Οκτωβρίου, οπότε μπήκε εμβόλιμα το Γκραν Πρι Πορτογαλίας στο εφετινό καλεντάρι της Formula 1 εξαιτίας των μεγάλων ανατροπών που επέφερε στο αρχικό πρόγραμμα η επιδημία του κορονοϊού.

Μισογεμάτες εξέδρες

Η χωρητικότητα της πίστας του Πορτιμάο ανέρχεται σε 90.000 θεατές, ωστόσο οι διοργανωτές συμμορφώθηκαν με τις επιταγές των υγειονομικών Αρχών της χώρας να δοθούν εισιτήρια μόνον για τις μισές θέσεις. Παρόλα αυτά, ο Πράια τονίζει για τον αγώνα ότι «αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για εμάς» και δεν κρύβει την πρόθεσή του να συνεχιστεί η φιλοξενία της Formula 1 στο Πορτιμάο και τα επόμενα χρόνια.

Όμως και το Μουτζέλο άφησε καλές εντυπώσεις στους οδηγούς της Formula 1 και θα το ήθελαν και του χρόνου στο πρόγραμμα παρά τις καραμπόλες, τα ατυχήματα και τις αλλεπάλληλες διακοπές του εφετινού αγώνα. Ο Λιούις Χάμιλτον δήλωσε ότι «εγώ προσωπικά αγαπώ αυτή την πίστα» και αποκάλυψε ότι του άρεσαν ιδιαίτερα οι στροφές μέσων και υψηλών ταχυτήτων, ενώ τόνισε ότι πρόκειται για «μία φανταστική πίστα και δεν πιστεύω, ότι ήταν πολύ επικίνδυνα».

O X/αμιλτον νίκησε στο Γκραν Πρι στην πίστα του Μουτζέλο.

Ίδιας άποψης είναι και ο Σαρλ Λεκλέρ που ανέφερε ότι «απόλαυσα το Σαββατοκύριακο και θα χαιρόμουν αν είχαμε τη συγκεκριμένη πίστα και στο κανονικό αγωνιστικό πρόγραμμα». Ο οδηγός της Ferrari παραδέχθηκε ότι ήταν λίγο σκεπτικός πριν τον αγώνα, καθώς αμφέβαλε αν θα μπορούσαν να γίνουν όντως προσπεράσεις, όμως κατά τη διάρκεια του Γκραν Πρι εξεπλάγη θετικά. Με τα λεγόμενα του Λεκλέρ συμφώνησαν μάλιστα και οι Σεμπάστιαν Φέτελ και Ντάνι Ρικιάρντο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!