Με το δεξί ξεκίνησε ο Μπότας στο Μουτζέλο

Πέτρος Σηφαλάκης
Με το δεξί ξεκίνησε ο Μπότας στο Μουτζέλο
Τον καλύτερο χρόνο έκανε ο Βαλτέρι Μπότας στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμαστικών της Formula 1 στο Μουτζέλο, έχοντας από πίσω του τον Φερστάπεν και τον Λεκλέρ.

Για ακόμη μια φορά ο Βαλτέρι Μπότας κάνει τον κορυφαίο χρόνο στα ελεύθερα δοκιμαστικά. Στην πίστα του Μουτζέλο λοιπόν, όπου η Ferrari θα κλείσει τα 1.000 Γκραν Πρι στην ιστορία της, ο Φινλανδός κατάφερε να κρατήσει έναν εντυπωσιακό ρυθμό που τον έφερε στην κορυφή. Πίσω του δεν βρίσκεται ο Λιούις Χάμιλτον όπως συνήθως, αλλά ο Μαξ Φερστάπεν, ενώ στην τρίτη θέση είναι η Ferrari του Σαρλ Λεκλέρ. Ο Χάμιλτον αρκέστηκε στην τέταρτη θέση, ενώ πέμπτος κατάφερε να φτάσει ο νικητής του προηγούμενου Γκραν Πρι, Πιέρ Γκασλί.

Οκόν, Κβίατ, Νόρις, Άλμπον και Ρικιάρντο κλείνουν τη δεκάδα. Ωστόσο θα πρέπει να πούμε ότι οι περισσότεροι οδηγοί πήγαιναν κάπως συντηρητικά στην πρώτη επαφή τους με την πίστα, για να μάθουν τα δύσκολα σημεία και την τεχνική που χρειάζονται σε κάθε στροφή της. Το Μουτζέλο, το οποίο βρίσκεται στην ιδιοκτησία της Ferrari, δεν έχει φιλοξενήσει ξανά ένα επίσημο Γκραν Πρι της Formula 1, οπότε οι περισσότεροι οδηγοί δεν είχαν εμπειρία στην πίστα των 5.245 μέτρων. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και τους χρόνους, στον πίνακα που ακολουθεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!