Κριτική από τον Φέτελ στη Ferrari

Gazzetta team
Κριτική από τον Φέτελ στη Ferrari
Ο οδηγός της Scuderia δήλωσε ότι οι άνθρωποι της ομάδας τον έβγαλαν πολύ νωρίς στην πίστα και έπεσε έτσι πάνω σε κυκλοφορία, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να προκριθεί ούτε καν στο Q2 των κατατακτήριων δοκιμών του Γκραν Πρι Ιταλίας.

Εμφανώς απογοητευμένος ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ με την εμφάνισή του στις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι Ιταλίας. Ο Γερμανός τερμάτισε 17ος στο Q1 με χρόνο 1:21.151 λεπτών και τον χώριζαν μόνον μερικά εκατοστά του δευτερολέπτου από τον 15ο Αλεξάντερ Άλμπον της Red Bull με χρόνο 1:21.104 λεπτών. Μάλιστα ο οδηγός της Ferrari αποχώρησε με το ποδήλατό του από την πίστα πριν καν ολοκληρωθούν οι κατατακτήριες δοκιμές με τον Χάμιλτον να κατακτά την pole position με νέο ρεκόρ γύρου για τη Μόντσα.

Ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 πρόλαβε ωστόσο να κάνει τις εξής δηλώσεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς ‘’Sky’’ και ‘’ORF’’: «Το σχέδιο ήταν φυσικά, να κάνουμε έναν καθαρό γύρο, όμως δεν έγινε εφικτό». Σύμφωνα με τον Φέτελ υπήρχαν τις καθοριστικές στιγμές «πολλά αυτοκίνητα στο ίδιο σημείο», οπότε δεν είχε την ευκαιρία να βρεθεί σε μία καλή θέση εκκίνησης για μία γρήγορη και ανεμπόδιστη προσπάθεια.

Δύσκολα και την Κυριακή

«Επειδή άρχισαν πολλοί τις προσπεράσεις μεταξύ τους, προκλήθηκε ένα χάος. Δεν υπήρχε ωστόσο λόγος να ξεκινήσουν με τις προσπεράσεις. Υπάρχει ένας ελάχιστος χρόνος, για να τα καταφέρει ο καθένας, οπότε δημιουργούνται προβλήματα μόλις αρχίσει κάποιος με τις προσπεράσεις. Ετσι ακριβώς είχαν τα πράγματα», ανέφερε ο Φέτελ.

Εύλογος ήταν και ο προβληματισμός του Φέτελ για τον κυριακάτικο αγώνα στη Μόντσα, όπου δήλωσε ότι «πιστεύω ότι είμαστε λίγο πιο γρήγοροι από τα διπλανά μας αυτοκίνητα, όμως θα είναι δύσκολο να καλύψουμε πολύ από το χαμένο έδαφος».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!