Η Mercedes ξεκινάει με το 1-2 στη Μόντσα

Πέτρος Σηφαλάκης
Η Mercedes ξεκινάει με το 1-2 στη Μόντσα
Η πρώτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμαστικών έφτασε στο τέλος της, με τον Βαλτέρι Μπότας στην πρώτη θέση και τον Λιούις Χάμιλτον στη δεύτερη, ενώ ο Μαξ Φερστάπεν είχε έξοδο με τη Red Bull του.

Ιδανικά ξεκίνησε η δράση στη πίστα της Μόντσα στην Ιταλία για τη Mercedes. Η ομάδα είδε τους δύο οδηγούς της στις δύο πρώτες θέσεις, με τον Βαλτέρι Μπότας ταχύτερο και τον Λιούις Χάμιλτον να τον ακολουθεί, έχοντας μικρή διαφορά στους χρόνους τους. Ο Άλεξ Άλμπον της Red Bull βρέθηκε στην τρίτη θέση και οι Κβίατ, Φερστάπεν, στην τέταρτη και πέμπτη αντίστοιχα. Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull ωστόσο δεν έκλεισε ιδανικά την πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών λόγω εξόδου από την πίστα.

Ως αποτέλεσμα, έσπασε το εμπρός πτερύγιο του αυτοκινήτου και χτύπησε ελαφρώς στις προστατευτικές μπαριέρες, χωρίς ευτυχώς να τραυματίζεται ο οδηγός. Γύρισε μόνος του μέχρι τα pits. Από εκεί και πέρα έχουμε τους Γκασλί, Πέρεθ, Νόρις, Ρικιάρντο και Σάινθ στην κατάταξη μέχρι και τη δεκάδα. Κακές οι επιδόσεις των Ferrari στο FP1, καθώς ο Σαρλ Λεκλέρ περιορίστηκε στην ενδέκατη θέση και ο Φέτελ στην... 19η. Παρακάτω ακολουθεί αναλυτικά ο πίνακας με τους χρόνους και τις διαφορές, από την πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών για το Γκραν Πρι Ιταλίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!