Red Bull: «Λάθος που βασιστήκαμε τόσο πολύ στην πρόγνωση του καιρού»

Gazzetta team
Red Bull: «Λάθος που βασιστήκαμε τόσο πολύ στην πρόγνωση του καιρού»
Η Red Bull πόνταρε για το Γκραν Πρι Βελγίου σε βροχή και έστησε ανάλογα τα αυτοκίνητά της, όμως η πίστα του Σπα έμεινε στεγνή και έτσι υστερούσαν σε ταχύτητα απέναντι στις Mercedes, με αποτέλεσμα να μην έχει καμία τύχη ο Φερστάπεν!

Καμία τύχη δεν είχε η Red Bull απέναντι στις Mercedes κατά το τελευταίο Γκραν Πρι του Βελγίου. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στους μετεωρολόγους που είχαν προβλέψει βροχή για την ώρα του αγώνα στην περιοχή του Σπα, όπου δεν έπεσε όμως τελικά ούτε σταγόνα. Ετσι αρκέστηκε ο Μαξ Φερστάπεν στην τρίτη θέση, αρκετά πίσω από τις δύο Mercedes και χαρακτήρισε στο τέλος το Γκραν Πρι, «βαρετό αγώνα».

O Χέλμουτ Μάρκο με τον Μαξ Φερστάπεν.

Εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι αυτή ήταν μία από τις βασικές αιτίες που δεν κατάφερε να απειλήσει ο Mad Max τους Χάμιλτον και Μπότας ούτε και να διεκδικήσει σε κάποιο σημείο του αγώνα τη νίκη. Αυτό υποστήριξε ο σύμβουλος μηχανοκίνητων αθλημάτων της Red Bull, που δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής στον αυστριακό τηλεοπτικό σταθμό ‘’Servus TV’’: «Κάναμε λάθος που εμπιστευθήκαμε την πρόγνωση του καιρού και ρυθμίσαμε λίγο πιο πολύ από ό,τι θα έπρεπε το αυτοκίνητο για βροχή, που σημαίνει υψηλότερη αρνητική άντωση. Με αυτόν τον τρόπο μας έλειπε δυστυχώς ταχύτητα στις ευθείες».

«Επίσης η φθορά των ελαστικών ήταν υψηλότερη, από ό,τι είχαμε πιστέψει. Γι αυτό σχεδιάσαμε τότε μία στρατηγική δύο πιτ στοπ, όμως καταφέραμε να δημιουργήσουμε μόνον 16 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Ρικιάρντο, ενώ θα χρειαζόμασταν 18,5», εξήγησε ο Μάρκο. Εξαιτίας της ανεπαρκούς διαφοράς αναγκάστηκε να περιοριστεί ο Φερστάπεν σε ένα πιτ στοπ και έτσι δεν είχε την ευκαιρία να βάλει καινούρια μαλακά ελαστικά και να εξαπολύσει μία τελική επίθεση κατά των δύο Mercedes.

Ωρίμασε ο Φερστάπεν

Όπως ανέφερε ο Αυστριακός, «έτσι ήμασταν στο τέλος χαρούμενοι, που φτάσαμε τρίτοι στον τερματισμό με τα ελαστικά μας». Για τον Μαξ Φερστάπεν ήταν το έκτο του πλασάρισμα στο βάθρο στους πρώτους επτά αγώνες της σεζόν, όπου ο Ολλανδός επέδειξε μεγάλη ωριμότητα και σταθερότητα, εκτός από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του. Στην κατάταξη του πρωταθλήματος οδηγών βρίσκεται ο πιλότος της Red Bull δεύτερος με διαφορά 47 βαθμών από τον πρωτοπόρο Χάμιλτον, ωστόσο οι υπεύθυνοι της αυστριακής ομάδας δεν έχουν ξεγράψει προς το παρόν την υπόθεση τίτλος.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του διευθυντή της ομάδας της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, που είχε πει τα εξής μετά τον αγώνα στο Σπα: «Ουσιαστικά βρισκόμαστε ήδη από τους αγώνες στην Αυστρία σε ρόλο αουτσάιντερ. Παραμένουμε αουτσάιντερ και έχουμε μία πιθανότητα ως αουτσάιντερ για την κατάκτηση του τίτλου».

Aισιόδοξος παραμένει ο Κρίστιαν Χόρνερ.

Ο Βρετανός επεσήμανε ωστόσο ότι δεν έχουμε καν φτάσει έως τα μέσα της αγωνιστικής σεζόν και ότι αυτή η χρονιά είναι γενικότερα ‘’περίεργη’’ ενώ συμπλήρωσε ότι «τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν. Απαιτείται όμως μία αρκετά μεγάλη αλλαγή της ισορροπίας δυνάμεων, επειδή η Mercedes ήταν μέχρι τώρα εξαιρετικά κυρίαρχη».

Ο Χόρνερ υποστήριξε ότι ο Φερστάπεν χρειάζεται «λίγο μεγαλύτερη ισχύ» και δήλωσε πιο αισιόδοξος μετά το Βέλγιο λέγοντας ότι «πιστεύω ότι ήμασταν συνολικότερα πιο κοντά στη Mercedes, αν και το Σπα τους ταιριάζει. Αρα έχουμε κάνει πραγματική πρόοδο».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!