Με ρεκόρ ο Χάμιλτον στην pole position στο Βέλγιο

Γιώργος Βαρίνος
Με ρεκόρ ο Χάμιλτον στην pole position στο Βέλγιο
Χωρίς αντίπαλο ο Λιούις Χάμιλτον, φτάνει τις 93 pole positions στις Κατατακτήριες του Γκραν Πρι Βελγίου. Στη 2η θέση ο Βάλτερι Μπότας και στην 3η ο Μαξ Φερστάπεν.

Ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε μια εύκολη pole για το Γκραν Πρι Βελγίου με μισό δευτερόλεπτο διαφορά από τον Βάλτερι Μπότας, με ένα νέο ρεκόρ γύρου στο Σπα, Την τριάδα των πιο γρήγορων συμπλήρωσε ο Μαξ Φερστάπεν στην τρίτη θέση.

Τόσο η Mercedes όσο και η Red Bull του Μαξ Φερστάπεν θα ξεκινήσουν τον αγώνα με τα μεσαία ελαστικά καθώς τα χρησιμοποίησαν στο Q2

Βεβαίως η μεγάλη είδηση δεν είναι άλλη από το ότι η Ferrari δεν μπόρεσε να προκριθεί στο Q3 και οριακά δεν αποκλείστηκε στο Q2! H Σκουντερία περνά μια τρομερή κρίση από την οποία δεν μπορεί να βγει. Η 13η θέση του Λεκλέρ και η 14η του Φέτελ δεν είναι αντιπροσωπευτικές των δυνατοτήτων τους ως οδηγών. Αναμφίβολα αυτά τα χάλια οφείλονται στο αυτοκίνητο και στην δυσκολία που βιώνουν οι δύο πιλότοι να φέρουν τα ελαστικά τους στην θερμοκρασία σωστής λειτουργίας.

Ο τελευταίος γύρος του παγκόσμιου πρωταθλητή που ήταν 1.41.252 του έδωσε και το ρεκόρ ταχύτερου γύρου στο Spa. O Μπότας δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό του Χάμιλτον και έμεινε 0,511 δευτερόλεπτα πίσω από τον Λιούις.

Ο Φερστάπεν παρά το γεγονός πως διαμαρτυρήθηκε εξαντλήθηκε η ενέργεια της μπαταρίας του στο τέλος του τελευταίου του γύρου, ήταν ευχαριστημένος με την απόδοσή του.

Εξαιρετικά τα πήγε και ο Ρικιάρντο που ολοκλήρωσε το Q3 στην 4η θέση.

Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα των Κατατακτήριων του Γκραν Πρι Βελγίου:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!