Υπέρ του Φέτελ ο έμπιστος μηχανικός του Εντσο Φεράρι

Gazzetta team
Υπέρ του Φέτελ ο έμπιστος μηχανικός του Εντσο Φεράρι
Ο 85χρονος θρυλικός μηχανικός της Ferrari, Μάουρο Φοργκιέρι, υποστηρίζει ότι ο Εντσο Φεράρι δεν θα είχε συμπεριφερθεί ποτέ με αυτόν τον τρόπο στον Φέτελ, ενώ «δείχνει» ως υπεύθυνο για την κακή πορεία της Scuderia τον Ματία Μπινότο!

Ο θρυλικός μηχανικός της Ferrari, Μάουρο Φοργκιέρι, πήρε θέση σχετικά με την τεταμένη σχέση μεταξύ της Scuderia και του Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο 85χρονος Ιταλός ήταν ιδιοφυία σε θέματα τεχνολογίας και συνέβαλε μεταξύ άλλων καθοριστικά στην κατάκτηση των δύο παγκόσμιων πρωταθλημάτων από το Λάουντα το 1975 και το 1977. Ο Φοργκιέρι θεωρείται πνευματικό τέκνο και άνθρωπος της απόλυτης εμπιστοσύνης του ίδιου του ιδρυτή της Ferrari, Εντσο Φεράρι, οπότε αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία η ξεκάθαρη στάση του υπέρ της πλευράς του Γερμανού οδηγού.

Ελλειψη σεβασμού στον Φέτελ

Ο ηλικιωμένος μηχανικός μίλησε στην ιταλική ημερήσια εφημερίδα ‘’Quotidiano’’ και ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Είμαι σίγουρος, ότι ο Εντσο Φεράρι θα είχε συμπεριφερθεί διαφορετικά στον Σεμπάστιαν Φέτελ. Γιατί ο Σεμπάστιαν αξίζει πολύ περισσότερο σεβασμό».

Ο Φοργκιέρι αναφέρθηκε συνολικότερα σε λάθη όσον αφορά στη διαχείριση των οδηγών από πλευράς διοίκησης της ιταλικής ομάδας και υποστήριξε ότι «ο Λεκλέρ είναι πολύ ταλαντούχος, αλλά πολύ νέος ακόμη. Δεν θα έπρεπε να τον επιβαρύνει η Ferrari ήδη από τώρα με τόσο πολύ ευθύνη».

Αδύναμο αυτοκίνητο

Σύμφωνα με τον έμπιστο μηχανικό του ‘’Κομεντατόρε Φεράρι’’, μεγάλη ευθύνη για την τωρινή κακή πορεία της Scuderia φέρουν η διοίκηση και κυρίως ο διευθυντής της, Ματία Μπινότο. «Εχουν ένα πρόβλημα ανθρώπων. Δεν υπάρχει έλλειψη χρημάτων. Όμως πρέπει να βελτιώσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τις τεχνικές δομές. Ο Μπινότο παίζει έναν πολύ λεπτό ρόλο. Το γνωρίζω από δική μου εμπειρία. Είναι εξαιρετικά δύσκολο, να είσαι διευθυντής ομάδας στη Ferrari. Η πίεση είναι τεράστια, η Ferrari δεν ξεχνά ποτέ τίποτα. Ο Μπινότο πρέπει να περιστοιχιστεί τώρα με τα σωστά άτομα, για να αξιοποιήσει το υπάρχον προσωπικό», δήλωσε ο Φοργκιέρι στην ‘’Quotidiano’’ και ολοκλήρωσε με τη φαρμακερή ατάκα, ότι δεν υστερεί το εφετινό κόκκινο μονοθέσιο μόνον σε δύναμη, «αλλά το αυτοκίνητο έχει επίσης και σε περαιτέρω πεδία αδύνατα σημεία».

Προφητικός ο Πιέρο Φεράρι

Προφητικές αποδείχθηκαν και οι δηλώσεις του γιου του Εντσο Φεράρι, Πιέρο Φεράρι, το 2014 οπότε μεταγράφηκε ο Φέτελ από τη Red Bull στη Ferrari. Τότε είχε τονίσει ο Πιέρο Φεράρι ότι «είμαι πραγματικά αισιόδοξος και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να θέσουμε στη διάθεσή του ένα πραγματικά ανταγωνιστικό αυτοκίνητο. Αν δεν νικήσει, δεν θα φταίει αυτός. Το ερώτημα υπάρχει μόνον για το δικό μας υλικό».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!