Mε 17 αγώνες και Κωνσταντινούπολη το εφετινό καλεντάρι της Formula 1

Gazzetta team
Mε 17 αγώνες και Κωνσταντινούπολη το εφετινό καλεντάρι της Formula 1
H Formula 1 θα ανακοινώσει άμεσα το τελικό πρόγραμμα του εφετινού πρωταθλήματος, που θα περιλαμβάνει κατά πάσα πιθανότητα 17 αγώνες μεταξύ των οποίων και το Γκραν Πρι Τουρκίας στην πίστα της Κωνσταντινούπολης!

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινώσει η Formula 1 επίσημα το τελικό καλεντάρι της σεζόν 2020. Σε αυτό θα περιλαμβάνονται πιθανότατα τέσσερις νέοι αγώνες, που θα προστεθούν στους 13 επίσημα επιβεβαιωμένους. Τρία από τα νέα Γκραν Πρι θα γίνουν στη Μέση Ανατολή και το τέταρτο θα είναι αυτό της Τουρκίας στην πίστα της Κωνσταντινούπολης, που φιλοξένησε τη Formula 1 από το 2005 έως το 2011. Ο συγκεκριμένος αγώνας εκτιμάται ότι θα οριστεί για τις 15 Νοεμβρίου, δηλαδή δύο εβδομάδες μετά τον αγώνα στην Ίμολα της Ιταλίας που αναφέρεται μέχρι στιγμής ως τελευταίος στο προσωρινό καλεντάρι της F1.

Μετά από 14 ημέρες θα ακολουθήσουν στις 29 Νοεμβρίου και στις 6 Δεκεμβρίου δύο Γκραν Πρι στο Μπαχρέιν, μάλιστα το ένα από τα δύο σχεδιάζεται να γίνει στην εξωτερική πίστα του Σαχίρ. Η αυλαία του εφετινού πρωταθλήματος θα πέσει στις 13 Δεκεμβρίου στο Αμπού Ντάμπι, όμως για όλες αυτές οι ημερομηνίες απομένει η επίσημη ανακοίνωση της Formula 1.

Στόχος επετεύχθη

Mε βάση αυτό το σενάριο, που φαίνεται ότι θα γίνει και πράξη, θα ολοκληρωθεί η εφετινή σεζόν της Formula 1 με 17 αγώνες και εκπληρωθεί ο αρχικός στόχος των διοικούντων της που είχε χαρακτηριστεί από πολλούς ως φιλόδοξος. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά κρίσιμο αριθμό για τις ομάδες, αφού πρέπει να γίνουν τουλάχιστον 15 Γκραν Πρι για να εισπράξουν ακέραια τα τηλεοπτικά δικαιώματα, στα οποία αναλογεί περίπου το 55% των εσόδων τους.

Εκτός πλάνων βρέθηκαν οι αγώνες στην Άπω Ανατολή. Βιετνάμ, Κίνα και Μαλαισία φέρονταν υποψήφιες να φιλοξενήσουν και εφέτος Γκραν Πρι της F1 –και μάλιστα διπλούς, όπως το Σίλβερστον και το Σπίλμπεργκ- όμως η εξάπλωση της πανδημίας υποχρέωσε τους υπεύθυνους του αθλήματος να αλλάξουν ρότα. Επίσης απορρίφθηκε η ιδέα ενός Γκραν Πρι στη Χερέθ της Ισπανίας και θα έχουμε μόνον την Τουρκία ως νέα παρουσία.

Πρεμιέρα για τον Φέτελ

Να σημειώσουμε ότι τρεις από τους σημερινούς πιλότους της Formula 1 έχουν στο ενεργητικό τους από μία νίκη στην Κωνσταντινούπολη. Πρόκειται για τους Κίμι Ράικονεν (2005), Λιούις Χάμιλτον (2010) και Σεμπάστιαν Φέτελ (2011), μάλιστα ο Γερμανός έκανε στην τούρκικη πίστα το ντεμπούτο του στη Formula 1 ως δοκιμαστής οδηγός της BMW-Williams το 2006.

Το υπόλοιπο της σεζόν 2020 της Formula 1 θα διαμορφωθεί σύμφωνα με όσα γράφουμε ως εξής:

7os αγώνας, Βέλγιο – Σπα, 30 Αυγούστου

8ος αγώνας, Ιταλία – Μόντσα, 6 Σεπτεμβρίου

9ος αγώνας, Τοσκάνη – Μουτζέλο, 13 Σεπτεμβρίου

10ος αγώνας, Ρωσία – Σότσι, 27 Σεπτεμβρίου

11ος αγώνας, Άιφελ – Νίρμπουργκρινγκ, 11 Οκτωβρίου

12ος αγώνας, Πορτογαλία – Πορτιμάο, 25 Οκτωβρίου

13ος αγώνας, Εμίλια Ρομάνα – Ίμολα, 1 Νοεμβρίου

14ος αγώνας, Τουρκία – Κωνσταντινούπολη, 15 Νοεμβρίου

15ος αγώνας, Μπαχρέιν – Σαχίρ, 29 Νοεμβρίου

16ος αγώνας, Μπαχρέιν – Σαχίρ, 6 Δεκεμβρίου

17ος αγώνας, Αμπού Ντάμπι – Γιας Μαρίνα, 13 Δεκεμβρίου

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!