«Ζηλεύουν την επιτυχία μας», υποστηρίζουν στη Racing Point

Gazzetta team
«Ζηλεύουν την επιτυχία μας», υποστηρίζουν στη Racing Point
Πέρεζ και Στρολ χαρακτηρίζουν άδικη την κατηγορία ότι τα μονοθέσια της Racing Point είναι ουσιαστικά oι περυσινές Mercedes σε ροζ χρώμα και υποστηρίζουν ότι κανένας δεν θα ασχολιόταν με την ομάδα τους, αν…σερνόταν στις τελευταίες θέσεις.

Ξεπατίκωσε τελικά η Racing Point τις περυσινές Mercedes; Προς το παρόν έχουμε μία πρώτη απόφαση σε βάρος της ομάδας με τα ροζ μονοθέσια, ενάντια στην οποία έχουν υποβάλλει ένσταση άλλες ομάδες της Formula 1, φαίνεται όμως ότι το συγκεκριμένο θέμα θα απασχολήσει για αρκετό διάστημα ακόμη τους υπεύθυνους, αλλά και τους φίλους της Formula 1. Για πρώτη φορά πήραν θέση μάλιστα γι αυτό και οι δύο πιλότοι της Racing Point δίνοντας τη δική τους εκδοχή σχετικά με τις κατηγορίες περί εξαπάτησης που τους προσάπτουν.

Μεγάλο ρίσκο το νέο αυτοκίνητο

Ο Πέρεζ δήλωσε προβληματισμένος τα εξής: «Κατά κάποιον τρόπο μειώνουν λίγο την αναγνώριση που τους αξίζει στους εργαζόμενους στο εργοστάσιο και σε όλους, που είχαν συμμετοχή. Θυμάμαι ότι τον τελευταίο χρόνο υπήρχε μία σχετική ανασφάλεια, αν έπρεπε να αλλάξουμε τη συνολική προσέγγιση με το αυτοκίνητο και τη συνταγή του αυτοκινήτου, ενώ υπήρχαν πολλά ερωτηματικά. Η απόφαση αξιολογήθηκε ως ένα μεγάλο ρίσκο».

«Το καλό είναι, ότι λειτούργησε, όμως θα μπορούσε και να είναι η λάθος απόφαση. Τότε δεν θα είχε μιλήσει κανένας γι αυτό. Η αιτία που γίνεται συζήτηση γύρω από αυτό, είναι επειδή πέτυχε, το αυτοκίνητο είναι γρήγορο. Νομίζω όμως, ότι πρέπει να σεβαστούμε τους ανθρώπους οι οποίοι έκαναν απίστευτη δουλειά στο εργοστάσιο, για να κατασκευάσουν αυτό το αυτοκίνητο», συμπλήρωσε ο Μεξικανός οδηγός της Racing Point.

Θα εμπλακεί και η Mercedes;

Αντίστοιχα και πολύ συμπυκνωμένα εξέφρασε την ίδια άποψη και ο έτερος πιλότος της Racing Point, Λανς Στρολ λέγοντας ότι «νομίζω ότι κανένας δεν θα είχε διαμαρτυρηθεί, αν τερματίζαμε στις θέσεις 14 και 15».

Ένα δίκιο το έχουν εδώ που το λέμε οι δύο οδηγοί της Racing Point, καθώς είναι βέβαιο ότι κανένας δεν θα ασχολιόταν με την ομάδα τους αν σερνόταν στις τελευταίες θέσεις. Τώρα όμως που είναι σε θέση να προσπεράσουν ακόμη και τις Mercedes στις εκκινήσεις, όπως έγινε στην Ισπανία με τον Στρολ και τον Μπότας, είναι απολύτως φυσικό και αναμενόμενο να πέφτουν όλα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους και να ψάχνει ο ανταγωνισμός τα πάντα. Πάντως η υπόθεση θα έχει συνέχεια, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και εμπλοκή της Mercedes, αφού αυτή έδωσε προφανώς στη Racing Point σχέδια και άλλα στοιχεία του περυσινού μονοθεσίου της.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!