Ο Μπότας «έλιωσε» στο GP της Ισπανίας

Gazzetta team
Ο Μπότας «έλιωσε» στο GP της Ισπανίας
Ο Φιλανδός πιλότος της Mercedes θεωρεί ότι το μαύρο χρώμα που επέλεξε φέτος η ομάδα ήταν υπεύθυνο για τα τρία κιλά που έχασε κατά τη διάρκεια του τελευταίου αγώνα στη Βαρκελώνη.

Τρία κιλά έχασε ο Βάλτερι Μπότας κατά τη διάρκεια του Γκραν Πρι της Ισπανίας το περασμένο Σαββατοκύριακο, θεωρώντας ως πρόβλημα στις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν τόσο το μαύρο χρώμα της φόρμας που έχει επιβάλλει η ομάδα, όσο και τις νέες προδιαγραφές που απαιτούν πιο παχύ ύφασμα.

Στις αρχές του αγώνα της Βαρκελώνης, ο Μπότας ακούστηκε να λέει στον μηχανικό του ότι «αυτές οι μαύρες φόρμες είναι καυτές».

Η μετάβαση από τις λευκές στις μαύρες φόρμες για το 2020 και από παραδοσιακό ασημί χρώμα του αυτοκινήτου επίσης σε μαύρο, ήταν μια απόφαση της ομάδας στο πλαίσιο της καμπάνιας για την καταπολέμηση του ρατσισμού και την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Ωστόσο, σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας φαίνεται ότι το full black ενοχλεί το Φιλανδό, ο οποίος και λόγω καταγωγής δεν νοιώθει προφανώς άνετα στις υψηλές θερμοκρασίες.

«Ήταν πολύ ζεστό στο αυτοκίνητο», δήλωσε ο Μπότας μετά τον αγώνα. «Φέτος, ήταν ακόμα πιο ζεστό από πέρυσι. Προφανώς, έπρεπε να αλλάξουμε το χρώμα των φορμών, αλλά είναι γνωστό ότι το μαύρο χρώμα δημιουργεί περισσότερη θερμότητα, ειδικά όταν σε χτυπά απευθείας ο ήλιος».

Το πρόβλημα ωστόσο δεν είναι μόνο χρωματικό. Οι νέες προδιαγραφές για τις φόρμες του 2020 απαιτούν να είναι παχύτερες, όπως επίσης και οι εσωτερικές πυρίμαχες επενδύσεις. Γεγονός που, μαζί με το μαύρο χρώμα, φαίνεται ότι δημιούργησε τη δυσφορία του Μπότας.

Σύμφωνα με τον Μπότας, η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματός του επηρεάζει και την απόδοσή του. «Σήμερα (σ.σ. Κυριακή 16 Aυγούστου) έχασα τρία κιλά στον αγώνα, που είναι αρκετά. Παρότι σε σχέση με όλους τους οδηγούς είμαι ένας από τους πιο γυμνασμένους, δεν ένοιωθα άνετα και νομίζω ότι και αυτό είναι ένα από τα πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε» δήλωσε ο οδηγός της Mercedes.

Το μαύρο χρώμα στα μονοθέσια της ομάδας είχε επίσης δημιουργήσει υπόνοιες, πριν από την έναρξη της νέας αγωνιστικής σεζόν, ότι θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην ψύξη του αυτοκινήτου. Ωστόσο, μετά τον πρώτο αγώνα στην Αυστρία, δεν διαπιστώθηκε καμία επίδραση.


Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!