Φερστάπεν: «Ήταν πολύ καλό που μπήκαμε σφήνα στις Mercedes»

Gazzetta team
Φερστάπεν: «Ήταν πολύ καλό που μπήκαμε σφήνα στις Mercedes»
Ο οδηγός της Red Bull δήλωσε ότι η δεύτερη θέση ήταν το μάξιμουμ γι αυτόν, καθώς ο Χάμιλτον υπερτερούσε σε ταχύτητα, ενώ χαρακτήρισε καθοριστική την εκκίνηση για τη συνολική εξέλιξη του αγώνα.

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Μαξ Φερστάπεν από τη δεύτερη θέση του στο Γκραν Πρι Ισπανίας. Ο οδηγός της Red Bull δήλωσε αμέσως μετά τον αγώνα ότι «ήταν πολύ καλό σήμερα για εμάς, που μπήκαμε ανάμεσα στις δύο Mercedes. Σήμερα δεν είχαμε ξεκάθαρα την ταχύτητα του Λιούις, γι αυτό είμαι ευχαριστημένος με τη δεύτερη θέση».

Καθοριστικό ήταν σύμφωνα με τον Ολλανδό «ότι προσπεράσαμε κατά την εκκίνηση τον Βάλτερι Μπότας». Χάρη σε αυτή την καλή κίνηση βρέθηκε ο Φερστάπεν δεύτερος πίσω από τον Χάμιλτον, ωστόσο δεν κατάφερε να πλησιάσει ποτέ τόσο κοντά στον Βρετανό ώστε να του επιτεθεί και έτσι επέλεξε έναν δικό του ρυθμό.

Κριτική στον Φερστάπεν άσκησε ο σύμβουλος μηχανοκίνητων αθλημάτων της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο. Ο μηχανικός του 22χρονου πιλότου τον ενημέρωσε για τη διαφορά του από τους Χάμιλτον και Μπότας και ο Mad Max απάντησε με αυθάδεια ότι θα ήταν καλύτερα να ασχολούνται με τον δικό τους αγώνα και όχι με τους άλλους οδηγούς! Σχολιάζοντας τη συμπεριφορά του Φερστάπεν δήλωσε ο Μάρκο, ότι «αυτό είναι το ταμπεραμέντο, του οποίου τον έλεγχο χάνει μερικές φορές ο Μαξ. Απλά είναι χαζό, όταν γίνεται αυτό στον αέρα. Τη στρατηγική πρέπει να την αφήσει σε εμάς. Είχαμε δει με ακρίβεια, πόσο πολύ είχε φθαρεί το ελαστικό του. Γνωρίζαμε ότι είχε φτάσει εν μέρει στο όριό του».

Μάλιστα ο Μάρκο εξήγησε και τι ακριβώς συνέβη στη Βαρκελώνη με τα ελαστικά λέγοντας ότι «με το σκληρό ελαστικό ήταν ακριβώς το αντίθετο από ό,τι στο Σίλβερστον, επειδή δεν μπορούσαμε να ακολουθήσουμε τον ρυθμό. Η φθορά των ελαστικών μας ήταν εμφανώς χειρότερη από ό,τι στη Mercedes. Με τον Μαξ λειτούργησαν κάπως τα πράγματα, όμως με τον Άλμπον δεν πήγε τίποτα καλά, ανεξαρτήτως γόμας. Άρα το σκληρό ελαστικό δεν ήταν καθόλου καλό για εμάς».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!