Επιστρέφει σε Κωνσταντινούπολη και Χερέθ η Formula 1;

Gazzetta team
Επιστρέφει σε Κωνσταντινούπολη και Χερέθ η Formula 1;
Το Γκραν Πρι Βιετνάμ είναι πλέον πιθανόν να μη γίνει, όμως στο αναθεωρημένο πρόγραμμα της Formula 1 ενδέχεται να περιληφθούν για τον Νοέμβριο δύο νέοι αγώνες στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας και στη Χερέθ της Ισπανίας!

Ο κορονοϊός ανέτρεψε εφέτος τα πάντα στη Formula 1 και επανέφερε στο προσκήνιο πίστες που βρίσκονταν εκτός προγράμματος, όπως της Ίμολα και του Νίρμπουργκρινγκ. Φαίνεται πάντως, ότι οι επιστροφές από τα…παλιά θα συνεχιστούν και θα δούμε και άλλες τέτοιες πίστες να αντικαθιστούν κάποια Γκραν Πρι που περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα προ κορονοϊού! Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Γκραν Πρι Βιετνάμ, του οποίου η πρεμιέρα φαίνεται ότι βαίνει μάλλον προς αναβολή λόγω της πανδημίας στην περιοχή. Αντιθέτως, πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι θα ενταχθούν στο αναθεωρημένο εφετινό πρόγραμμα της Formula 1 η Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας και η Χερέθ της Ισπανίας.

Το προσωρινό πρόγραμμα του 2020 περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή 12 αγώνες μέχρι και τον Οκτώβριο και από εκεί και έπειτα παραμένει ακόμη ανοιχτό. Το Βιετνάμ μάλλον δεν θα πραγματοποιηθεί και τη θέση του θα πάρει τον Νοέμβριο πιθανότατα η Τουρκία για πρώτη φορά και πάλι μετά το 2011. Η πίστα της Κωνσταντινούπολης έχει φιλοξενήσει συνολικά επτά φορές Γκραν Πρι της Formula 1 ενώ οι διαχειριστές της συζητούν εδώ και καιρό με τη Liberty Media για ένα comeback του αθλήματος στο Βόσπορο. Οι εγκαταστάσεις του αυτοκινητοδρομίου φέρεται ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση και έτσι θα ήταν εφικτή η διοργάνωση ενός Γκραν Πρι της Formula 1 χωρίς μακροχρόνιες προετοιμασίες είτε με θεατές στις εξέδρες είτε κεκλεισμένων των θυρών.

Στη Χερέθ είχαμε για πρώτη φορά Γκραν Πρι της Formula 1 το 1986 και εκεί έγιναν έως το 1997 επτά αγώνες της κορωνίδας των μηχανοκίνητων αθλημάτων. Μάλιστα ο τελευταίος αγώνας στην ισπανική πίστα έγραψε ιστορία εξαιτίας του περιβόητου εμβολισμού του μονοθεσίου του Βιλνέβ από εκείνο του Σουμάχερ που έληξε με τον Καναδό παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 και την αφαίρεση όλων των βαθμών της χρονιάς από τον Γερμανό. Τελευταία επίσκεψη της Formula 1 στη Χερέθ ήταν το 2014 για προγραμματισμένες χειμερινές δοκιμές, ενώ εφέτος άνοιξε η συγκεκριμένη πίστα την αυλαία του παγκόσμιου πρωταθλήματος μοτοσικλέτας MotoGP.

Αν περιληφθούν τελικά στο καλεντάρι η Κωνσταντινούπολη και η Χερέθ θα έχουμε 14 αγώνες, που θα συμπληρωθούν πιθανότατα και από άλλα δύο έως τρία Γκραν Πρι τον Δεκέμβριο στο Μπαχρέιν και στο Αμπού Ντάμπι. Σε μία τέτοια περίπτωση θα εκπληρωθεί και ο αρχικός στόχος της Formula 1 να γίνουν τελικά εφέτος 15 έως 18 Γκραν Πρι!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!