Πέρεθ: «Κόλλησα κορονοϊό επειδή ήμουν άτυχος»

Πέτρος Σηφαλάκης
Πέρεθ: «Κόλλησα κορονοϊό επειδή ήμουν άτυχος»
Ο Σέρχιο Πέρεθ θεωρεί ότι πήρε όλα τα μέτρα που μπορούσε προκειμένου να μην κολλήσει τον ιό Covid-19, όμως η τύχη δεν ήταν με το μέρος του και έτσι έγινε ο πρώτος πιλότος της Formula 1 που νόσησε.

Τη φετινή σεζόν οι ομάδες έχουν επιβάλλει αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ειδικά για τους οδηγούς τους, προκειμένου να μην κολλήσουν κορονοϊό. Και οι ίδιοι οι οδηγοί δεν θα ήθελαν με τίποτα να νοσήσουν, για λόγους υγείας φυσικά, αλλά και για να μη χάσουν βαθμούς από το φετινό πρωτάθλημα, οι οποίοι δύσκολα θα ανακτηθούν λόγω των λιγότερων αγώνων. Ο Σέρχιο Πέρεθ, ήταν το πρώτο κρούσμα οδηγού που κόλλησε Covid-19. Για δύο Γκραν Πρι ήταν εκτός και τη θέση του στη Racing Point την πήρε προσωρινά ο Νίκο Χούλκενμπεργκ. Τώρα, ανακοινώθηκε ότι σε νέο τεστ που του έγινε, ήταν αρνητικός, οπότε θα τρέξει κανονικά στην Ισπανία.

«Δεν έκανα τίποτα διαφορετικό από τους άλλους οδηγούς»

«Έχω φτιάξει ένα βίντεο, για όλα όσα έκανα μετά την Ουγγαρία. Κάθε μέρος που επισκέφθηκα, όλα τα σημεία που πήγα, ο,τι μπορείτε να φανταστείτε. Όλα έγιναν με τρομερές προφυλάξεις. Έκανα τα πάντα για να μην κολλήσω, πήρα όλα τα μέτρα. Ήξερα πολύ καλά τι συμβαίνει. Θεωρώ ότι κόλλησα επειδή απλώς ήμουν άτυχος. Δεν έκανα τίποτα διαφορετικό από όλους τους υπόλοιπους οδηγούς. Ήμουν ο μόνος άτυχος που κόλλησε. Δεν μπορώ να αποδώσω πουθενά ευθύνη, κανείς δεν φταίει, απλά ήμουν ο άτυχος της υπόθεσης» είπε ο Σέρχιο Πέρεθ.

Μετά, σχολίασε τις φήμες που τον θέλουν να έκανε διάφορες συναντήσεις με χορηγούς του και οπαδούς του στο Μεξικό. «Οι φήμες αυτές δείχνουν άτομα χωρίς επαγγελματισμό. Είναι τεράστιο ψέμα. Πήγα στο Μεξικό για δύο ημέρες για να δω τη μητέρα μου με όλα τα μέτρα που μπορούσα να πάρω. Τα πρόσεξα όλα. Ακολούθησα κάθε οδηγία. Όταν ήμουν σε καραντίνα είδα πολλά, είδα ανθρώπους να βγάζουν σέλφι μεταξύ τους και πολλά ακόμη. Πολλοί εδώ στη Formula 1 θεωρούν ότι είναι αλεξίσφαιροι από τον κορονοϊό. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Είμαστε όλοι πολύ ευάλωτοι σε αυτό. Πρέπει να το προσέξουμε. Πήρα όλα τα μέτρα, δεν έκανα τίποτα διαφορετικό από τους άλλους, απλά έτυχε σε εμένα» ήταν τα λόγια του Σέρχιο Πέρεθ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!