Ο Χάμιλτον ήθελε να ρισκάρει αγώνα με ένα pit stop

Πέτρος Σηφαλάκης
Ο Χάμιλτον ήθελε να ρισκάρει αγώνα με ένα pit stop
Μόλις μια φορά ήθελε να μπει στα pits ο Λιούις Χάμιλτον στο δεύτερο αγώνα του Σίλβερστον, τελικά όμως, η Mercedes πήρε τη σωστή απόφαση.

Το Γκραν Πρι για τον εορτασμό των 70 χρόνων Formula 1 στο Σίλβερστον πέρασε και αυτό που θυμόμαστε σίγουρα, είναι η νίκη του Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός κατάφερε να επικρατήσει στον αγώνα με την ταχύτητα και τη συνέπειά του, ωστόσο ο Λιούις Χάμιλτον δήλωσε κάτι πολύ ενδιαφέρον: ήθελε να βγάλει όλους τους γύρους με μόλις ένα pit stop. Στην πορεία βέβαια, κατάλαβε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν δύσκολο και τελικά, μπήκε και δεύτερη φορά για αλλαγή ελαστικών.

«Συγχαρητήρια στον Φερστάπεν»

«Προσπάθησα να κάνω μόνο ένα pit stop. Στη συνέχεια όμως υπήρχαν πολλοί κραδασμοί από τα ελαστικά και δεν ήξερα αν θα καταφέρουν να βγάλουν όλο τον αγώνα, για να είμαι ειλικρινής. Δεν ήταν μόνο θέμα γόμας, θα μπορούσε να σκάσει ένα από τα πίσω ελαστικά σε μια στροφή. Ήταν πολύ μεγάλο ρίσκο. Θα ήταν το τέλος του αγώνα μου. Οπότε θεωρώ ότι η ομάδα έκανε καλά που με έβαλε για ένα ακόμη pit stop.

Προσπαθούσα να συνεχίσω αλλά είχα πολλούς γύρους ακόμη μπροστά μου. Ο Μαξ έκανε πολύ γρήγορους γύρους, δεν μπορούσα να τους πετύχω με τα παλιά ελαστικά, οπότε του δίνω συγχαρητήρια, έκανε φανταστική δουλειά. Ήταν ένας εξαιρετικός αγώνας ακόμη και για εμένα, που αντιμετώπισα δυσκολίες. Προσπαθούσα να διαχειριστώ την κατάσταση, να ακολουθήσω τον Βαλτέρι και για να είμαι ειλικρινής, για περίπου τρεις γύρους είχα πρόβλημα με τα πίσω ελαστικά. Μετά άρχισα να χάνω έδαφος από τον teammate μου» είπε ο Λιούις Χάμιλτον.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!