Ο Μαξ Φερστάπεν κέρδισε το 70ο Επετειακό Γκραν Πρι

Γιώργος Βαρίνος
Ο Μαξ Φερστάπεν κέρδισε το 70ο Επετειακό Γκραν Πρι
Άξιος νικητής ο Μαξ Φερστάπεν με 2ο τον Λιούις Χάμιλτον και 3ο τον Βάλτερι Μπότας σε έναν εντυπωσιακό αγώνα που καθορίστηκε από την επιλογή ελαστικών. Στην 4η θέση ο εκπληκτικός Λεκλέρ.

Ο Μαξ Φερστάπεν είναι ο μεγάλος νικητής της ημέρας. Κατάφερε να κερδίσει στα ίσια τις δύο Mercedes για να κερδίσει την πρώτη του νίκη στη σεζόν της Formula 1 2020 στο 70ο Επετειακό Γκραν Πρι. Ο Μαξ ήταν ο μοναδικός οδηγός στους 10 πρώτους που ξεκίνησε τον αγώνα με τα σκληρά ελαστικά, μια απόφαση που αποδείχθηκε κρίσιμη καθώς ο Μπότας και ο Χάμιλτον ξεκίνησαν με την μέση γόμα.

Ο Φερστάπεν έκανε το πρώτο του σετ ελαστικών να διαρκέσει πολύ, παίρνοντας το προβάδισμα και ποτέ δεν κοίταξε πίσω τερματίζοντας τελικά 11 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Χάμιλτον.

Ο Βρετανός πρωταθλητής ταλαιπωρήθηκε από μπλίστεριγκ στα ελαστικά του και δεν κατάφερε να έχει την απόδοση που θα ήθελε. Ο Μπότας τερμάτισε τελικά 3ος αφού δεν μπόρεσε να κρατήσει τον τιμ μέιτ του και τελικά τερμάτισε πίσω του αντιμετωπίζοντας και αυτός τοπικά προβλήματα υπερθέρμανσης των ελαστικών του.

Ο Σαρλ Λεκλέρ έκανε έναν ονειρικό αγώνα και τερμάτισε 4ος με την πρώτη Ferrari, μπροστά από τη Red Bull του Άλεξ Άλμπον και την Racing Point του Λανς Στρολ. Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, ξεκινώντας από την τρίτη θέση, έπεσε στην έβδομη θέση κυρίως λόγω ενός αψυχολόγητου πιτ στοπ που του έκανε η ομάδα....

Ο Εστεμπάν Οκόν ήταν η μόνη Renault στους πόντους στην όγδοη θέση, αφού ο Ντάνιελ Ρικιάρντο τερμάτισε εκτός βαθμών μετά από ένα τε-τα-κέ που έκανε. Ο Λάντο Νόρις και ο Ντάνι Κβίατ ολοκλήρωσαν τις θέσεις της βαθμολογούμενης πρώτης δεκάδας.

Αυτή είναι η τελική σειρά τερματισμού του 70ου Επετειακού Γκραν Πρι:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!