Δύο ημέρες θα διαρκέσει το Γκραν Πρι της F1 στην Ίμολα

Πέτρος Σηφαλάκης
Δύο ημέρες θα διαρκέσει το Γκραν Πρι της F1 στην Ίμολα
Αντί για το παραδοσιακό τριήμερο της Formula 1, θα δούμε ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει δύο ημέρες αγωνιστικής δράσης στην πίστα της Ίμολα.

Μετά από πολλά χρόνια, η πίστα της Ίμολα επιστρέφει στη Formula 1, σε μια χρονιά με πολλές ανατροπές και «έκτακτο» πρόγραμμα. Ωστόσο ανακοινώθηκε ότι το πρόγραμμα του συγκεκριμένου Γκραν Πρι δεν θα είναι το παραδοσιακό, με τρεις ημέρες δράσης. Συνήθως έχουμε την Παρασκευή με δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμαστικών, το Σάββατο με μια περίοδο ελεύθερων δοκιμαστικών και τις κατατακτήριες δοκιμές και την Κυριακή, όπου ακολουθεί ο αγώνας.

Αυτή τη φορά θα έχουμε μόνο το Σάββατο και την Κυριακή, οπότε στην ουσία χάνονται δύο περίοδοι ελεύθερων δοκιμαστικών. H Formula 1 ανακοίνωσε ότι το Σάββατο θα έχουμε ελεύθερα δοκιμαστικά 90 λεπτών και κατατακτήριες δοκιμές, ενώ την Κυριακή, τον αγώνα. Η κίνηση αυτή έγινε ώστε οι ομάδες να έχουν το περιθώριο να ταξιδέψουν οδικώς από την Πορτογαλία, όπου γίνεται το προηγούμενο Γκραν Πρι, ακριβώς ένα Σαββατοκύριακο πριν.

Θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα και με δεδομένο ότι η απόσταση είναι αρκετά μεγάλη, δεν ήθελαν να πιέσουν για να γίνει το ταξίδι σε τέσσερις ημέρες. Να τονίσουμε ότι το event στην Ίμολα θα είναι το τρίτο Γκραν Πρι που θα γίνει τη φετινή σεζόν σε ιταλικό έδαφος. Θα προηγηθούν άλλα δύο, ένα στη Μόντσα και ένα στο Μουτζέλο. Η F1 θα βρίσκεται στην πίστα της Ίμολα από από τις 31 Οκτώβρη έως την 1η Νοέμβρη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!