Φέτελ: «Δεν αγχώθηκα, δεν είχα καμία ελπίδα»

Πέτρος Σηφαλάκης
Φέτελ: «Δεν αγχώθηκα, δεν είχα καμία ελπίδα»
Στον αγώνα του Σίλβερστον, ο Σεμπάστιαν Φέτελ λέει ότι ήταν τόσο αργός που γρήγορα συμβιβάστηκε με την ιδέα ότι δεν πρόκειται να πάρει καλό αποτέλεσμα.

Το Γκραν Πρι της Μεγάλης Βρετανίας στο Σίλβερστον ήταν απίστευτα ανατρεπτικό, είχαμε πολλά αξιοσημείωτα γεγονότα και έναν Λιούις Χάμιλτον που με την τύχη βοηθό, αλλά και με πολύ καλά μελετημένη στρατηγική, μπόρεσε να πάρει τη νίκη. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ από την άλλη, τερμάτισε δέκατος και ο αγώνας του δεν ήταν καλός. Τα προβλήματά του άρχισαν από τα ελεύθερα δοκιμαστικά. Μια είχε πρόβλημα με το intercooler του μονοθεσίου, μια με το πεντάλ φρένων. Οπότε με λίγα λόγια η τύχη δεν ήταν μαζί του. Τονίζει ότι ποτέ δεν ένιωσε άνετα με το αυτοκίνητο και σε αυτό οφείλεται ένα μεγάλο μέρος του μέτριου αποτελέσματος.

«Δεν ήταν σκληρός αγώνας, δεν μπορούσα να επιτεθώ»

«Το αποτέλεσμα ήταν πολύ κακό. Το αυτοκίνητο όμως ήταν πολύ δύσκολο στην οδήγηση. Πάσχιζα για να βρω αυτοπεποίθηση την ώρα του αγώνα. Δεν ξέρω γιατί. Πρέπει να το κοιτάξουμε αναλυτικά. Ειλικρινά όμως, αν είχα πρόβλημα για τόσους πολλούς γύρους, κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν έτσι τα πράγματα. Δεν αγχώθηκα όμως. Ήξερα ότι δεν είχα καμία ελπίδα.

Όλοι γύρω μου ήταν ταχύτεροι από εμένα, με προσπερνούσαν. Ήταν δύσκολο ακόμη και να μείνω μέσα στην πίστα. Δεν ήταν ένας σκληρός αγώνας γιατί ποτέ μου δεν ήμουν σε θέση να επιτεθώ, το αυτοκίνητο δεν με άφηνε να κάνω αυτό που ήθελα. Τώρα πρέπει να δούμε τι μας έφταιξε και να εστιάσουμε στο επόμενο Σαββατοκύριακο, για να προσπαθήσουμε να τα πάμε καλύτερα» είπε ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!