ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Έρευνα για τα ελαστικά του Σίλβερστον θα κάνει η Pirelli

Έρευνα για τα ελαστικά του Σίλβερστον θα κάνει η Pirelli

Έρευνα για τα ελαστικά του Σίλβερστον θα κάνει η Pirelli

Μετά από τα σκασμένα ελαστικά σε πολλούς οδηγούς, ο προμηθευτής ελαστικών της Formula 1 δήλωσε ότι θα ερευνήσει σε βάθος το «πρόβλημα» που προκλήθηκε.

Όσοι είδαν το Γκραν Πρι της Μεγάλης Βρετανίας στο Σίλβερστον, αναρωτήθηκε γιατί είχαμε τόσα πολλά σκασμένα ελαστικά στους οδηγούς. Ο Βαλτέρι Μπότας, ο Λιούις Χάμιλτον και ο Κάρλος Σάινθ έμειναν χωρίς εμπρός αριστερό ελαστικό. Ο πρώτος ήταν ο Μπότας στον 50ο γύρο και στη συνέχεια, ακολούθησε ο Σάινθ και ο Χάμιλτον. Ο Μπότας με τον Σάινθ αναγκάστηκαν να μπουν στα pits και έτσι έμειναν εκτός των βαθμών, ο Χάμιλτον όμως κατάφερε να τερματίσει με τρία ελαστικά! Τον βοήθησε και ότι τον έπιασε στο τέλος του αγώνα. Το αφεντικό της Pirelli δήλωσε ότι το συγκεκριμένο θέμα του φάνηκε αρκετά περίεργο και ότι θα γίνει έρευνα για να διαπιστώσουν από που προήλθε αυτή η αστοχία. 

«Θα γίνει έλεγχος 360 μοιρών»

«Προφανώς και θα ερευνήσουμε το τι έγινε στους τελευταίους γύρους. Είναι νωρίς τώρα για να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα. Πολλά θα μπορούσε να είναι, από την υπερβολική χρήση, έως τα κομμάτια από το μονοθέσιο του Κίμι που ήταν στην πίστα. Για αυτό θέλουμε και να ελέγξουμε και όλα τα ελαστικά από τους τελευταίους γύρους, να δούμε αν είχαν προδιάθεση να σκιστούν και να καταλάβουμε τι γίνεται. Δεν θέλουμε να αποκλείσουμε τίποτα, θα το κοιτάξουμε σε 360 μοίρες για να βρούμε το πρόβλημα. Πρέπει να συμπεριλάβουμε όλες τις παραμέτρους» είπε ο επικεφαλής της Pirelli, Μάριο Ιζόλα. Επίσης, τόνισε ότι θέλει να γίνει ο έλεγχος πριν από το δεύτερο Γκραν Πρι στην πίστα του Σίλβερστον.