Ωφέλησαν τη Mercedes οι χαμηλότερες θερμοκρασίες

Gazzetta team
Ωφέλησαν τη Mercedes οι χαμηλότερες θερμοκρασίες
Ο Τότο Βολφ χαρακτήρισε τέλειες τις κατατακτήριες δοκιμές και τόνισε ότι οι Mercedes είναι καλύτερες όταν πέφτουν οι θερμοκρασίες, αν και ο Χάμιλτον υποστήριξε ότι το δικό του αυτοκίνητο ήταν σαφώς χειρότερο σε σχέση με την Παρασκευή!

Oι δύο Mercedes έτρεχαν σε δικές τους κατατακτήριες δοκιμές στη Μεγάλη Βρετανία, όπου έκαναν το 1-2 και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές τους. Αυτό παραδέχθηκε και ο ίδιος ο διευθυντής της γερμανικής ομάδας, Τότο Βολφ, που δήλωσε τα εξής στον τηλεοπτικό σταθμό ‘’Sky’’: «Δεν υπάρχει κανένα ψεγάδι για σήμερα. Ήταν πραγματικά καλά, έχουμε ένα δευτερόλεπτο διαφορά από τους άλλους. Πιστεύω, ότι μας ευνόησαν οι συνθήκες και η πίστα που μας ταιριάζει πάντα. Και επίσης ήταν σήμερα πιο ψυχρά από χθες, οπότε είναι και αυτή η διαφορά λίγο καλύτερη, απ΄ ό,τι είχε φανεί την Παρασκευή. Σήμερα ήταν μία εντελώς διαφορετική ημέρα. Και όπως είπα, το αυτοκίνητό μας είναι αισθητά καλύτερο όταν επικρατεί ψύχρα».

O Tότο Βολφ.

Ο Αυστριακός αναφέρθηκε και στον αγώνα της Κυριακής, λέγοντας ότι «το σημαντικότερο είναι να τερματίσουμε. Εχουμε συχνά πυκνά μικροπροβλήματα στην αξιοπιστία και αύριο είναι το ζητούμενο να τα περιορίσουμε όσο καλύτερα γίνεται. Οι δύο οδηγοί μας πρέπει να περάσουν καλά από τις πρώτες στροφές και μετά θα δούμε».

Ρουκέτα πέταξε ο Χάμιλτον

Πάντως, ο Χάμιλτον προχώρησε σε μία απρόσμενη δήλωση κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τις κατατακτήριες δοκιμές στο Σίλβερστον. Ο Βρετανός αποκάλυψε ότι την τελευταία νύχτα έγιναν αρκετές αλλαγές στο αυτοκίνητό του, επειδή κάποια πράγματα δεν λειτούργησαν καλά την Παρασκευή. Ωστόσο, αντί να βελτιώσουν αυτές οι παρεμβάσεις το αυτοκίνητο, το έκαναν σύμφωνα με τον Χάμιλτον χειρότερο! Αντιλαμβανόμαστε βέβαια όλοι, τι χρόνο θα μπορούσε να έχει σημειώσει ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 με ένα ακόμη καλύτερο Set-up του μονοθεσίου του!