Ράσελ: «Ο Χάμιλτον είναι το είδωλό μου»

Πέτρος Σηφαλάκης
Ράσελ: «Ο Χάμιλτον είναι το είδωλό μου»
Ο τρόπος που δουλεύει για να φτάσει στην κορυφή της Formula 1 και το φυσικό ταλέντο του Λιούις Χάμιλτον, γοητεύουν τον Τζορτζ Ράσελ που ελπίζει να ανέβει ψηλά στην κατάταξη του σπορ.

Ένα από τα μεγαλύτερα ανερχόμενα ταλέντα της Formula 1 σήμερα βρίσκεται στην ομάδα της Williams. Ο Τζορτζ Ράσελ, ο ρούκι από την Αγγλία έχει καταφέρει να τραβήξει το ενδιαφέρον πολλές φορές και βρίσκεται στην «οικογένεια» της Mercedes. Σίγουρα το όνειρο του ίδιου είναι να προωθηθεί στις κορυφαίες ομάδες και ειδικότερα, στα μαύρα (πλέον) βέλη, ενώ δηλώνει ξεκάθαρα ότι ο άνθρωπος που θαυμάζει είναι ο συμπατριώτης του, Λιούις Χάμιλτον. Ο Τζορτζ Ράσελ μέχρι στιγμής έχει στο ενεργητικό του νίκες στα Virtual Grand Prix που διοργάνωσε η Formula 1 κατά τη διάρκεια του κορονοϊού. Σίγουρα αν εξελιχθεί με το σημερινό ρυθμό του, θα τον δούμε σύντομα να κερδίζει και ένα κανονικό Γκραν Πρι, αν οδηγεί ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο.

«Στραγγίζει κάθε χιλιοστό από το μονοθέσιο»

«Τρέφω τεράστιο σεβασμό για τον Λιούις. Αυτό που κάνει στην πίστα είναι απίστευτο. Τον έχω δει από πρώτο χέρι να δουλεύει με τους ανθρώπους της Mercedes όσο ήμουν εκεί ως αναπληρωτής οδηγός. Δεν καταλαβαίνει όλος ο κόσμος ότι δουλεύει τόσο σκληρά. Επίσης είναι απίστευτο αυτό που κάνει τον τελευταίο καιρό, που παλεύει ενάντια στο ρατσισμό και για πόσα άλλα πράγματα. Πραγματικά τον σέβομαι στο μέγιστο. Όλοι οι οδηγοί της Formula 1 ονειρευόμαστε να κατακτήσουμε ένα πρωτάθλημα.

Αν έχω τις μισές επιτυχίες στην καριέρα μου από αυτές που έχει ο Χάμιλτον τότε θα έχω επιτύχει ένα φανταστικό αποτέλεσμα. Αυτό που έμαθα από εκείνον είναι ότι δεν βασίζεται αποκλειστικά στο φυσικό του ταλέντο. Οι περισσότεροι που το βλέπουν από έξω θεωρούν ότι βασίζεται σε αυτό, μπαίνει στο αυτοκίνητο και είναι απίστευτα γρήγορος. Σίγουρα είναι έτσι, όμως δεν βασίζεται μόνο σε αυτό.

Δουλεύει πάρα πολύ σκληρά με τους μηχανικούς προκειμένου να... στραγγίξει κάθε χιλιοστό του δευτερολέπτου από το αυτοκίνητο. Το όλο πακέτο του είναι τρομερό. Αυτό που κάνει με την ομάδα, τους μηχανικούς γύρω του. Μου έχει δώσει κάποιες μικρές συμβουλές στο παρελθόν και μερικές με βοήθησαν πάρα πολύ στο ταξίδι μου από τη Formula 2 στη Formula 1. Ο Λιούις για εμένα είναι είδωλο» είπε ο Τζορτζ Ράσελ της Williams.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!