Αρνήθηκε τη βοήθεια του Μοντετζέμολο η Ferrari

Gazzetta team
Αρνήθηκε τη βοήθεια του Μοντετζέμολο η Ferrari
O πρώην πρόεδρος της Ferrari βλέπει να έρχονται ακόμη χειρότερα χρόνια για τη Scuderia, αν δεν βελτιωθούν τα κόκκινα αυτοκίνητα, ενώ τόνισε όλα πρέπει να αλλάξει άμεσα ο οργανωτική δομή στο Μαρανέλο!

Οι συνεχείς απογοητευτικές εμφανίσεις της Ferrari στο εφετινό πρωτάθλημα της Formula 1 έχουν προκαλέσει έντονες συζητήσεις στην Ιταλία –και όχι μόνον-, ενώ υπό αμφισβήτηση βρίσκεται ο διευθυντής της ομάδας, Ματία Μπινότο. Ο 50χρονος κατηγορείται για ανεπάρκεια και για υπερσυγκέντρωση εξουσιών, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στον κομβικό ρόλο του.

Ενας από αυτούς που προσφέρθηκε να βοηθήσει τη Ferrari να ξεπεράσει την κρίση της είναι ο Λούκα ντι Μοντετζέμολο. Ο 73χρονος επιχειρηματίας και μάνατζερ πέρασε έως το 2010 από όλα τα κορυφαία αξιώματα στον όμιλο της Fiat και στη Ferrari και από το 1974 ήταν διευθυντής της ομάδας της Scuderia στη Formula 1. Επί θητείας του διέπρεψε στην κόκκινη ομάδα το δίδυμο Λάουντα – Ρεγκατσόνι και η Ferrari κατέκτησε με τον Αυστριακό δύο φορές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.

Ο Ιταλός που φέρει τίτλο ευγενείας έλυσε τη σιωπή του και είπε τα εξής: «Είμαι πολύ ανήσυχος. Η οργάνωση στο Μαρανέλο πρέπει να αλλάξει αμέσως. Αν δεν γίνει το αυτοκίνητο καλύτερο, θα είναι τα επόμενα χρόνια ακόμη χειρότερα».

Μαύρο πρόβατο για τη Ferrari

Ο Μοντετζέμολο αποκάλυψε ότι προσφέρθηκε να βοηθήσει και τόνισε ότι «αυτό το χρωστάω στην παντοτινή μου αγάπη. Όμως δεν έχω καμία πιθανότητα». Η στάση της Ferrari δεν ξενίζει, καθώς έχει βάλει εδώ και χρόνια τον επιτυχημένο μάνατζερ στη μαύρη λίστα της εξαιτίας διενέξεων με την ιδιοκτησία της, αν και η εμπειρία του θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύτιμη.

Κριτική άσκησε ο Μοντετζέμολο και σχετικά με την πρόωρη ανακοίνωση της Ferrari περί μη ανανέωσης του συμβολαίου με τον Φέτελ. «Τώρα έγινε η πίεση πάνω στον Λεκλέρ ακόμη μεγαλύτερη και αυτός δεν έχει κερδίσει ουσιαστικά μέχρι σήμερα τίποτα για την ομάδα, όμως καλείται να διαχειριστεί τώρα ως ηγέτης αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Ωστόσο τα προβλήματα της Ferrari προφανώς και δεν είναι οι οδηγοί, αλλά το αυτοκίνητο».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!