Μπότας: «Περιορισμός ζημιών, ο Λιούις ήταν καλύτερος»

Γιώργος Βαρίνος
Μπότας: «Περιορισμός ζημιών, ο Λιούις ήταν καλύτερος»
Ο Βάλτερι Μπότας συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση του Πρωταθλήματος μετά τον 2ο αγώνα της χρονιάς. Έκανε έναν αλάνθαστο αγώνα αλλά ο Χάμιλτον ήταν ταχύτερος και δεν άφησε κανένα περιθώριο.

Ο Βάλτερι Μπότας χαρακτήρισε την 2η θέση στη Στυρία ως «περιορισμό ζημιάς» αφού διατήρησε το προβάδισμά του στο πρωτάθλημα οδηγών.

Με μια 2η θέση 13 δευτερόλεπτα πίσω από τον Χάμιλτον, ο
Βάλτερι Μπότας δεν είχε πιθανότητα να νικήσει τον team-mate του μετά τις κατατακτήριες του Σαββάτου.
«Προφανώς ο Λιούις ξεκίνησε από την pole position και είχε από την αρχή έναν τρομερό ρυθμό. Θα μπορούσε πραγματικά να ελέγξει τον αγώνα και αυτό έκανε με ευκολία. Αλλά από την πλευρά μου, ξεκινώντας από την τέταρτη θέση, νομίζω ότι σήμερα το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να περιορίσω της ζημιές. Δεν ήταν καθόλου κακή η 2η θέση και βοήθησε και την ομάδα. Εξακολουθώ να έχω καλό ρυθμό και μου αρέσει το αυτοκίνητο. Θα συνεχίζουμε στον ίδιο ρυθμό. Χθες χάθηκε η νίκη με την 4η θέση.»
Η 2η Θέση σημαίνει πως ο
Βάλτερι Μπότας απολαμβάνει ένα προβάδισμα έξι πόντων έναντι του Χάμιλτον στην κατάταξη των οδηγών, πριν από τον τρίτο γύρο της σεζόν στην Ουγγαρία το επόμενο Σαββατοκύριακο.
Ο
Βάλτερι Μπότας είχα μια στενή μάχη με τον Μαξ Φερστάπεν για τη δεύτερη θέση στο τέλος του αγώνα, με το ζευγάρι να έχει ένα τζαρτζάρισμα στη στροφή 4 καθώς ο οδηγός της Red Bull πήρε πίσω την 2η θέση που έχασε προσώρας. Ο 'ίδιος ο Βάλτερι λέει: «Ήταν μια καλή μάχη μαζί του. Νομίζω ότι είχα λίγο περισσότερο ρυθμό στο τέλος από αυτόν καθώς επεκτείναμε το πρώτο stint ελαστικών. Ο αγώνας είναι πιο διασκεδαστικός όταν έχεις σκληρό ανατγωνισμό.» Ερωτηθείς αν είναι ικανοποιημένος από τον 2ο αγώνα της Αυστρίας με το προβάδισμα που έχει στο πρωτάθλημα, ο Βάλτερι Μπότας απάντησε: «Θα μπορούσα να είμαι πιο ικανοποιημένος, αλλά δεν ήταν ένα κακό ζευγάρι πρώτων αγώνων. Ανυπομονώ για την επόμενη εβδομάδα.»

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!