Συμφωνούν Λεκλέρ και Φέτελ: «Είμαστε πολύ αργοί»

Gazzetta team
Συμφωνούν Λεκλέρ και Φέτελ: «Είμαστε πολύ αργοί»
Οι δύο Ferrari έδωσαν…μάχη μεταξύ τους για την είσοδο στο Q3 των κατατακτήριων δοκιμών του Γκραν Πρι Στυρίας, όμως «ο νικητής» Φέτελ δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από τη δέκατη θέση στην τελική δεκάδα!

Συνεχίζονται οι απογοητευτικές εμφανίσεις από τις δύο Ferrari, που πάλεψαν στο δεύτερο Γκραν Πρι της χρονιάς για την είσοδό τους στο Q3 των κατατακτήριων δοκιμών. Σε αντίθεση ωστόσο με το Γκραν Πρι Αυστρίας όπου είχε νικήσει ο Λεκλέρ, αυτή τη φορά υπερίσχυσε ο Φέτελ που πέτυχε τον δέκατο καλύτερο χρόνο στο Q2 και άφησε εκτός Q3 τον ενδέκατο Λεκλέρ. Εδώ θα πρέπει ωστόσο να επισημάνουμε, ότι ο Μονεγάσκος στάθηκε άτυχος, αφού την ώρα που ετοιμαζόταν για τον γρήγορο γύρο του άρχισε να δυναμώνει αισθητά η βροχή. Σε κάθε περίπτωση, ο Λεκλέρ δεν δίστασε να παραδεχθεί για το μονοθέσιό του ότι «είμαστε απλά πολύ αργοί».

Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε και ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος πέρασε ως δέκατος στο Q3 και δεν μπόρεσε να ανέβει τελικά ούτε μία θέση ψηλότερα! Ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 έδειξε προβληματισμένος, καθώς η Ferrari αποδείχθηκε ότι δεν είναι ανταγωνιστική ούτε στο στεγνό, αλλά ούτε και στο βρεγμένο.

Η δυνατή βροχή έφερε το τέλος

Ο Φέτελ ανέφερε ότι ποντάριζαν σε μία καλύτερη εμφάνιση στη βροχή, «όμως δεν έγινε αυτό. Τα ελαστικά μας άργησαν να πιάσουν την επιθυμητή θερμοκρασία. Τα αλλάξαμε με καινούρια, όμως ούτε αυτό βοήθησε. Ήμασταν αργοί, στο τέλος σχεδιάζαμε να κάνουμε άλλη μία δυνατή προσπάθεια, όμως δυνάμωσε η βροχή και μας τα χάλασε».

Για τον κυριακάτικο αγώνα υποστήριξε ο 32χρονος Γερμανός, ότι «αύριο είναι μία άλλη ημέρα. Θα κάνουμε σίγουρα ό,τι μπορούμε και θα δούμε τι θα γίνει». Πάντως η εικόνα των δύο κόκκινων μονοθεσίων, που κινδυνεύουν πλέον να χάσουν την επαφή όχι μόνον από τις Mercedes και Red Bull, αλλά και από τις McLaren και Renault, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για την ιστορικότερη ομάδα της Formula 1.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!