Xάμιλτον: «Καρδιοχτύπησα στον προτελευταίο γύρο του Q3»

Gazzetta team
Xάμιλτον: «Καρδιοχτύπησα στον προτελευταίο γύρο του Q3»
Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes παραδέχθηκε ότι η βροχή τον ευνοεί οδηγικά και αναφέρθηκε στις δυσκολίες των κατατακτήριων δοκιμών εξαιτίας της μηδενικής ορατότητας στην πίστα του Σπίλμπεργκ της Αυστρίας.

Ο Λιούις Χάμιλτον επέστρεψε δριμύτερος και αποφασισμένος να πάρει το αίμα του πίσω στην ίδια πίστα του Σπίλμπεργκ, όπου την προηγούμενη Κυριακή τερμάτισε τέταρτος και φορτωμένος με δύο ποινές μάλιστα. Αυτή τη φορά όμως κατέκτησε ο Βρετανός με εμφατικό τρόπο την 89η pole position της καριέρας του και την 196η της Mercedes πετυχαίνοντας τον καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι Στυρίας.

Ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 πετούσε στη βροχή, αν και θα πρέπει να απονείμουμε τα εύσημα σε όλους τους οδηγούς που ολοκλήρωσαν τις τρεις φάσεις των κατατακτήριων δοκιμών με πολύ καλές επιδόσεις και χωρίς κάποιο σοβαρό ατύχημα ή παρόμοιο περιστατικό.

Ο Λιούις ξεκίνησε τις δηλώσεις του με το επιφώνημα, «τι δύσκολη ημέρα» και συνέχισε λέγοντας ότι «η βροχή με δυσκόλεψε πολύ. Δεν έβλεπες πού πηγαίνεις». Ο 35χρονος οδηγός αποκάλυψε ότι «στον προτελευταίο γύρο του Q3 τα έδωσα όλα, όμως καρδιοχτύπησα όταν λίγο έλειψε να χάσω τον έλεγχο του αυτοκινήτου».

«Χθες την Παρασκευή είχα μία δύσκολη ημέρα στα FP1 και FP2 με αρκετά προβλήματα. Είμαι ευγνώμων όταν βρέχει. Είναι πιο διασκεδαστική η οδήγηση στη βροχή. Η pole position ήταν η θέση που φυσικά ήθελα. Προσπάθησα να αποφύγω με κάθε τρόπο τα λάθη, κάτι που επιδιώκω πάντα», συμπλήρωσε ο Χάμιλτον, που θα έχει δίπλα του στην πρώτη γραμμή εκκίνησης τον Μαξ Φερστάπεν!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!