Χέλμουτ Μάρκο: «Τζόγος η ρύθμιση των αναρτήσεων»

Gazzetta team
Χέλμουτ Μάρκο: «Τζόγος η ρύθμιση των αναρτήσεων»
Ο σύμβουλος της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο, δήλωσε ότι η βροχή αναμένεται να κρατήσει για πολύ σήμερα και ότι με βάση τα δεδομένα δεν πρόκειται να συνεχιστούν οι δοκιμές του Γκραν Πρι Στυρίας.

Ο Χέλμουτ Μάρκο είναι ως Αυστριακός άριστος γνώστης της πίστας του Σπίλμπεργκ και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Ετσι οι δηλώσεις του σχετικά με τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις προοπτικές πραγματοποίησης του FP3 και των κατατακτήριων δοκιμών του Γκραν Πρι Στυρίας είναι αξιόπιστες και έχουν βαρύτητα.

Ο σύμβουλος μηχανοκίνητων αθλημάτων της Red Bull δήλωσε στον αυστριακό τηλεοπτικό σταθμό ORF, ότι σύμφωνα με πληροφορίες του «η βροχή θα κρατήσει πολύ» και ότι «ενδεχομένως» να υπάρξει βελτίωση το απόγευμα. «Όλα αυτά όμως είναι ασαφή. Δεν μπορείς να οδηγήσεις κάτω από τέτοιες συνθήκες. Αν συνεχίσει να βρέχει έτσι, τότε είναι αδύνατον να γίνουν τα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά. Θα πρέπει να περιμένουμε, όπως παρατηρώ όμως, δεν έχω μεγάλες ελπίδες», συμπλήρωσε ο Μάρκο.

Ο ίδιος τόνισε πάντως, ότι θα ήθελε φυσικά να γίνουν τα δοκιμαστικά και εξήγησε τον λόγο αναφέροντας ότι «γνωρίζουμε, ότι ο Μαξ είναι ένας από τους καλύτερους οδηγούς σε βροχή. Την Κυριακή θα είναι στεγνά. Δεν θα αλλάξουμε πολλά πράγματα στις ρυθμίσεις και θα βασιστούμε απόλυτα στις ‘’βρόχινες ικανότητες’’ του Μαξ».

Για αύριο δήλωσε ο Χέλμουτ Μάρκο, ότι «κανένας δεν γνωρίζει ακριβώς, τι θα συμβεί. Χθες είχαμε 32 βαθμούς. Στη βροχή φέρεται ότι θα είναι η θερμοκρασία γύρω στους 20 βαθμούς. Οι ρυθμίσεις είναι τζόγος, όμως οι άνθρωποί μας έχουν εμπειρία. Ελπίζω να τζογάρουμε προς τη σωστή κατεύθυνση».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!