O Xάμιλτον έκανε το σκύλο του χορτοφάγο!

Gazzetta team
O Xάμιλτον έκανε το σκύλο του χορτοφάγο!
O Λιούις Χάμιλτον άλλαξε τη διατροφή του αγαπημένου του σκύλου Roscoe σε vegan, αν και πολλοί ειδικοί προειδοποιούν, ότι η απουσία κρέατος από το καθημερινό μενού του ζώου ενδέχεται να βλάψει την υγεία του.

Στα μέσα Ιουνίου βίωσε ο Λιούις Χάμιλτον μία απώλεια, που του κόστισε πολύ, καθώς έφυγε από τη ζωή το μπουλντόγκ του, Coco. Η καρδιά της σκυλίτσας έπαψε κάποια στιγμή να χτυπά και όλες οι προσπάθειες επαναφοράς της απέβησαν μάταιες. Αυτό το γεγονός συγκλόνισε τόσο πολύ τον έξι φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1, ώστε αποφάσισε να αφοσιωθεί ακόμη περισσότερο με τον άλλο σκύλο του, τον Roscoe. Για να προστατεύσει μάλιστα την υγεία του, ακολούθησε ο Βρετανός έναν ασυνήθιστο δρόμο.

Όπως ανακοίνωσε ο Χάμιλτον μέσω του Instagram, «φίλοι μου, ο Roscoe είναι πλέον 100% αποκλειστικά χορτοφάγος». Σύμφωνα μάλιστα με τα λεγόμενα του 35χρονου οδηγού της Mercedes, η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών είναι ήδη ορατή στον σκύλο, καθώς το τρίχωμά του έγινε απαλότερο, θεραπεύτηκαν οι πρησμένες πατούσες του και ο Roscoe έπαψε να κουτσαίνει εξαιτίας της αρθρίτιδας που τον ταλαιπωρούσε. Επίσης αναπνέει πλέον καλύτερα, οπότε δηλώνει το ευτυχισμένο αφεντικό του «πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, όπως και ο ίδιος ο σκύλος επίσης».

O Roscoe έχει εμφανιστεί πολλές φορές στα πιτ.

Ωστόσο οι ειδικοί δεν συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις με του Χάμιλτον και θεωρούν λανθασμένη την απόφασή του. Η πρόεδρος της Ενωσης Βρετανών Κτηνιάτρων, Ντανιέλα Ντος Σάντος, δήλωσε στην εφημερίδα ‘’Τhe Sun’’, ότι «μία ισορροπημένη διατροφή είναι επιβεβλημένη. Το κρέας περιέχει σημαντικές βιταμίνες και διατροφικά στοιχεία, που χρειάζονται οι σκύλοι». Γι αυτό οφείλουν να συμβουλεύονται οι ιδιοκτήτες σκύλων ειδικούς, ώστε να αποφεύγονται ελλείψεις διατροφικών στοιχείων και ασθένειες. Επιπρόσθετα, οι σκύλοι που δεν τρώνε κρέας είναι πιθανόν να χρειάζονται συμπληρώματα διατροφής για να πάρουν όλα τα στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός τους.

Πρόκειται πάντως για δεδομένα, τα οποία προφανώς τα γνωρίζει και ο ίδιος ο Λιούις Χάμιλτον, καθώς είναι φανατικός vegan.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!