Ενθουσιασμένος με τις νέες πίστες της F1 ο Ντάνιελ Ρικιάρντο

Πέτρος Σηφαλάκης
Ενθουσιασμένος με τις νέες πίστες της F1 ο Ντάνιελ Ρικιάρντο
Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο υποστηρίζει πάρα πολύ την ιδέα νέων σιρκουί στη φετινή χρονιά της Formula 1 και δηλώνει ενθουσιασμένος με τις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι.

Φέτος προκειμένου να «βγει» η χρονιά και να φτάσουν τον απαραίτητο αριθμό αγώνων, η Formula 1 άρχισε να σκέφτεται και νέες πίστες στην Ευρώπη, ώστε το καλεντάρι να μεγαλώσει χωρίς να επαναλαμβάνονται οι ίδιες. Το Μουτζέλο και η Ίμολα είναι δύο από τις προτάσεις που έχουν γίνει, όπου στη Formula 1 τις σκέφτονται πολύ. Και οι δύο πίστες χρησιμοποιήθηκαν πριν από μια εβδομάδα για δοκιμαστικά, η μια από τη Ferrari (Μουτζέλο) και η άλλη από την Alpha Tauri. Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο χάρηκε πολύ όταν έμαθε ότι η Formula 1 σκέφτεται να βάλει νέες πίστες στη φετινή χρονιά.

«Όταν άκουσα τις φήμες για το Μουτζέλο ενθουσιάστηκα. Έτρεξα για πρώτη φορά το 2007 εκεί και ήταν η αγαπημένη μου πίστα εκείνη τη σεζόν. Λάτρεψα τις γρήγορες στροφές, πιστεύω ένας αγώνας της Formula 1 εκεί θα ήταν φανταστικός. Κάναμε δοκιμαστικά εκεί το 2012 με τη Formula 1 αλλά τα σημερινά αυτοκίνητα, του 2020, θα είναι εκπληκτικά μέσα εκεί, θα ενθουσιαστώ αν τελικά πραγματοποιηθεί αγώνας» είπε για το Μουτζέλο ο πάντα ενθουσιώδης Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Στη συνέχεια των ημερών ακούστηκε και για άλλες πίστες, ότι μπορεί να τις δούμε στη φετινή Formula 1. Η πίστα του Πορτιμάο στην Πορτογαλία ήταν μια από αυτές. Η συγκεκριμένη πίστα ποτέ της δεν φιλοξένησε Γκραν Πρι, μόνο κάτι δοκιμαστικά το 2009 από τη Formula 1. Ο Ρικιάρντο, σχολίασε και αυτές τις φήμες. «Έχω καλές αναμνήσεις από το Πορτιμάο. Ήταν η πίστα που πήρα το πρωτάθλημα στη F3 και ήταν από αυτές που διασκέδασα. Γρήγορες στροφές, υψομετρικές διαφορές. Θα μου αρέσει αν τελικά γίνουν αυτές οι αλλαγές. Θα επενδύσω σε έναν προσομοιωτή στο σπίτι για να φρεσκάρω τη μνήμη μου, ωστόσο θεωρώ ότι γενικά τις θυμάμαι. Και το Πορτιμάο και το Μουτζέλο» είπε ο Ρικιάρντο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!