Ferrari: «Ο Σάινθ μπορεί να πάρει πρωτάθλημα μαζί μας» 

Πέτρος Σηφαλάκης
Ferrari: «Ο Σάινθ μπορεί να πάρει πρωτάθλημα μαζί μας» 
Ο Ματία Μπινότο, επικεφαλής της ομάδας της Ferrari στη Formula 1, θεωρεί ότι ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ έχει όλες τις προδιαγραφές ώστε να πρωταγωνιστήσει.

Από το 2021 ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ θα βρίσκεται στην ομάδα της Ferrari, πλάι στον Σαρλ Λεκλέρ. Ο Ισπανός πήρε τη θέση του Σεμπάστιαν Φέτελ και θα «μετακομίσει» μόλις τελειώσει τη μια ακόμη σεζόν που του μένει με τη McLaren. Ο Κάρλος Σάινθ ήδη ξεκαθάρισε ότι στη Ferrari πάει για να τρέξει και όχι να βοηθάει άλλον οδηγό να μαζεύει βαθμούς. Τόνισε, επίσης, ότι θα τρέχει κανονικά και θα τους ανταγωνίζεται όλους. Ο Ματία Μπινότο, ο επικεφαλής της ομάδας της Ferrari, είπε πολύ καλά λόγια για τον Σάινθ.

«Οι πίστες θα δείξουν ποιος είναι ο πρώτος και ο δεύτερος οδηγός»

«Θα είμαστε πολύ χαρούμενοι αν βρεθεί στο κορυφαίο επίπεδο, όπως ο Σαρλ και βοηθήσει την ομάδα να πετύχει το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Νομίζω ότι ο πρώτος χρόνος θα είναι λίγο πιο περίπλοκος, θα πρέπει να καταλάβει το αυτοκίνητο και την ομάδα γενικότερα, για αυτό και δεν υπογράψαμε συμβόλαιο ενός έτους μαζί του. Αλλά είμαι σίγουρος ότι είναι πάρα πολύ γρήγορος, τόσο που θα μπορέσει να γίνει ένας Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο μέλλον» είπε ο Μπινότο.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «όταν έχεις δύο καλούς οδηγούς, το πρώτο πράγμα που πρέπει να δημιουργήσεις είναι το πνεύμα της ομάδας, να καταλάβουν ότι η Ferrari έρχεται πρώτη. Οι πίστες θα κρίνουν ποιος θα είναι ο πρώτος και ποιος θα είναι ο δεύτερος οδηγός. Έτσι ήταν ακόμη και όταν έτρεχε ο Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος κάθε χρόνο ξεκινούσε στο ίδιο επίπεδο με τον teammate του αλλά μετά τον τρίτο αγώνα αμέσως γινόταν ξεκάθαρο το ποιος είναι ο πρώτος οδηγός.

Δεν νομίζω ότι με το τωρινό μας δίδυμο θα έχουμε προβλήματα, όλα θα κυλήσουν ομαλά και αν υπάρξει κάτι, αυτή είναι η δουλειά μου. Πρέπει όμως να είμαστε θετικοί. Ο Σαρλ γίνεται ολοένα και ισχυρότερος και όσο περνάει ο καιρός καταλαβαίνει το πόσο σημαντικό είναι ότι αποτελεί ένα μέρος της Ferrari. Αυτό που έγινε στη Βραζιλία ήταν κακή τύχη. Είναι αγώνες, πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!